fbpx
537

Mult timp, când eram mai tinerică, am crezut că vacanțele sunt doar despre experiențe și făceam rabat de la multe ca să le trăiesc. Nu conta cazarea, nu conta transportul sau ce puneam în bagaj, voiam doar să absorb ca un burețel tot ce avea să îmi ofere destinația. Cred că e o perioadă normală în viața oricui, mânată cu orice preț de curiozitate. În timp am învățat că am nevoie de mai mult confort și să îmi respect mai mult corpul și timpul. Am început să investesc mai mult în cazare, să apreciez un loc mai bun în avion, o mașină mai confortabilă, un somn cu adevărat bun și stare fizică relaxată.

După o vizită la un cosmetician bun, am început să am mai multă grijă de pielea mea albă și sensibilă iar după ani de zile în care îmi spălam părul cu orice și atât, am început să folosesc produse realmente bune pentru mine. Nu-mi place să mă mai întorc obosită din weekend ori călătorii lungi și să am nevoie de o zi întreagă de „home made SPA” ca să îmi revin după drum. Prefer să am grijă de mine în vacanță așa cum o fac mereu pentru că la drum corpul e mult mai expus la oboseală, soare, vânt și praf. În felul ăsta pot să arăt bine în vacanță, să mă simt confortabil, fără să car neapărat TOATE cosmeticele cu mine. Iar pentru asta am câteva trucuri pe care ți le recomand.

1. Ia cu tine un recipient drăguț și umple-l cât mai des cu apă. Bea cât mai multă: dimineața pe stomacul gol, înainte de mese, între mese, după fiecare cafea, după ce bei alcool, de fiecare dată când ți-e sete și musai înainte să te culci. Te vei simți și vei arăta mai bine.

2. Folosește în fiecare zi demachiant chiar și dacă nu te machiezi. Poți lua cu tine șervețele demachiante, demachiantul preferat în recipient travel-size sau o cutiuță cu dischete de bumbac îmbibate de acasă cu demachiantul preferat. Noi folosim în perioada asta produsele travel-size de la Ivatherm și vi le recomandăm.

3. Folosește dimineața o cremă hidratantă (pe bază de apă) cu factor SPF minim 15 chiar dacă nu e vară. Eu o folosesc pe aceasta.

4. Aplica seara o cremă nutritivă (cu bază grasă), te vei trezi cu tenul fresh!

5. Cumpără-ți o pereche de ochelari de soare cu adevărat buni, uită de plasticurile ieftine de la butic ce îți pot afecta grav ochii.

6. Dacă ai de gând să stai câteva ceasuri la soare ori pe plajă, nu pune machiaj pe fața sau ochi. La temperaturi mari și expunere directă la soare poate avea efecte urâte.

7. Folosește eventual o cremă colorantă cu factor mare de protecție solară.

8. Pe parcursul zborurilor lungi cu avionul, corpul se deshidratează rapid așa ca bea apă la bord și folosește o cremă de corp pentru mâini și picioare.

9. Pune în bagaj produse multifuncționale.  De exemplu, eu folosesc blush-ul de la Benefit și ca fard de pleoape.

10. Ia cu tine balsam de păr în vacanță, ai cea mai mare nevoie de el atunci. Eu folosesc varianta leave-in care nu necesita clătire.

11. Înainte să pleci de acasă, aplică o ojă în culori naturale (bej sau lac transparent) ca să nu arate oribil daca se cojește vreun colț. La drum lung eu îmi fac manichiură semipermanentă, rezistă perfect și îmi protejează bine unghiile.

12. Încearcă să nu pui mâinile pe față ca să eviți microbii colectați din muzee, tren ori autobuz.

13. Trăiește periculos, dormi la prânz! Eu nu fac asta niciodată acasă dar am încercat de curând în vacanța în Italia și a fost excelent. Siesta rulz!

14. Ține cosmeticele la răcoare, nu le lăsa să fiarbă în soare în vreo geantă.

Citeste mai mult: http://www.travelgirls.ro/util/ingrijire/trucuri-ca-sa-aratam-bine-in-vacante.html


Like it? Share with your friends!

537
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?