fbpx
579

Dacă aţi călătorit cu avionul, probabil v-aţi întrebat de ce atât în timpul decolării, cât şi în timpul aterizării, însoţitorii de bord roagă pasagerii să deschidă obloanele. Iată patru motive pentru care ar trebui să respecţi această cerere.

  1. Poţi observa o urgenţă pe geam.Decolarea şi aterizarea sunt considerate paşii în care şansele de accident sunt mai mari, iar pentru a evita acest lucru, echipajul are rolul de a verifica şi controla acest aspect. Ferestrele le permit să privească afară şi să observe dacă ceva neobişnuit se întâmplă pentru a putea fi raportat.
  2. Te vei acomoda mai uşor cu lumina zilei. Atât în timpul decolării, cât şi în timpul aterizării, luminile de la bord sunt stinse, iar singura sursă de lumină este cea naturală, de afară. Pe lângă astam atunci când parasolarele sunt ridicate, ochii tăi se vor acomoda mai uşor cu lumina zilei, aspect care te va ajuta şi în situaţiile de urgenţă.
  3. Salvatorii vor putea lua deciziile potrivite. În cazul unui accident, echipele de salvare vor putea privi situaţia din interiorul avionului prin ferestre şi vor fi capabili să ia deciziile corecte în ceea ce priveşte ordinea persoanelor care vor fi salvate.
  4. Te vei proteja de răni. Parasolarele din plastic aflate în dreptul ferestrelor avioanelor pot deveni o sursă care poate provoca răni. Dacă aterizarea este una dură, plasticul se poate rupe şi-ţi poţi răni faţa sau corpul. În urma instrucţiunilor, însoţitorii de bord au la dispoziţie 90 de secunde să evacueze pasagerii aşa că, indicat este să nu neglijaţi regulile de siguranţă de la bord.

Sursa: http://www.one.ro/


Like it? Share with your friends!

579
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?