fbpx
543

Iarna este foarte aproape, iar sărbătorile deja își fac simțită prezența. Fiecare caută să își petreacă timpul liber din acest sezon în cele mai frumoase locații. Iar partea bună este că, indiferent de unde v-ați afla, veți putea să vă bucurați de magia iernii. Astăzi povestim despre patru orașe cu totul aparte, care odată cu sosirea acestui sezon minunat, se transformă într-un adevărat paradis. O lume a luminilor colorate, a dulciurilor și a ornamentelor de Crăciun. Ne deplasăm către București, Sibiu, Brașov și Cluj .

Fiecare dintre aceste patru orașe își are propria magie. Localizate în părți diferite ale țării, oricare dintre voi veți putea să vă bucurați de frumusețea lor. Vizitate anual de mii de turiști, iarna captează atenția datorită faimoaselor târguri de Crăciun. Însă, nici străzile sau parcurile lor nu se lasă mai prejos, peste tot totul fiind un basm. Din păcate, zăpada nu rezistă la fel de mult ca în zonele rurale, însă, tot ce vă dorim este să vă bucurați de cel puțin o seară cu nea și luminițele celor mai mari bulevarde.

București
Cunoscut pentru Bulevardul Magheru ce își îmbracă în totalitate teritoriul în cele mai frumoase lumini, Bucureștiul ne încântă cu mai multe zone de basm. Piața Constituției găzduiește un târg cu totul aparte, datorită prezenței Palatului Parlamentului. Cum de altfel, și Piața Universității se prezintă cu un magic loc amenajat special pentru cei ce își doresc să guste din ambianța sărbătorilor de iarnă. Bulevardele sunt împodobite cu lumini de toate felurile, străzile fiind desprinse din povești.

Sibiu și Brașov
Orașele îndrăgostiților, ale iubirii și fericirii. Astfel vorbim despre Sibiu și Brașov, două locații deosebite. Aici magia sărbătorilor se resimte într-un mod aparte și asta datorită arhitecturii celor două, a poveștilor pe care le-au desprins de-a lungul timpului. Cei mai mulți așteaptă sărbătorile doar pentru a avea parte de o escapadă la târgurile din aceste orașe minunate. Bolta realizată din mii de beculețe este atracția principală în ambele locuri. O asemenea plasă de lumini te face să crezi că te afli sub zeci și sute de stele. Un sentiment aparte ce doar Sibiul și Brașovul ți-l poate aduce.

Cluj
Către Cluj regăsim liniște și pace, exact așa cum ar trebui să se resimtă sărbătorile de iarnă. Aici basmele devin realitate, orașul fiind o poveste ce ia viață. Admirat de sute de turiști, Clujul se transformă într-un cadru de vis, odată ce fiecare străduță este împodobită cu eleganță și multă iubire. Foarte mulți îl admiră de la înălțime, de acolo de unde acesta se prezintă sub o imagine panoramică. Luminile dansează noapte de noapte, Clujul fiind cu adevărat locul pe care mulți îl visează.

Indiferent pe care l-ai alege, ai siguranța că te vei bucura de magia sărbătorilor. Împreună cu cei dragi sau persoana iubită, străbate fiecare stradă în parte, gustă din toate mâncărurile tradiționale și savurează un pahar de vin cald românesc. Aceasta este magia sărbătorilor: luminițe, miros de vin fiert și multă bucurie în jur. Iar odată ce vei alege să vizitezi unul dintre aceste orașe, vei resimți emoția Crăciunului la fiecare pas făcut.


Like it? Share with your friends!

543
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?