fbpx
544

Nu este așa că atunci când vizitați un loc de-a dreptul deosebit, vă doriți să reveniți din nou și din nou? Astfel ne simțim noi când alegem o locație precum Brașovul. Un oraș ce nu a încetat din a ne suprinde, chiar dacă probabil l-am vizitat de foarte multe ori. Și acest lucru se întâmplă datorită poveștilor și imaginilor ce ne atrag de fiecare dată.

Este cert că Brașovul este în topul preferințelor celor ce își doresc o vacanță sau câteva zile de relaxare într-un centru istoric și cultural. Pe lângă faptul că dispune de o mulțime de locuri ce pot fi vizitate, natura se află și ea la doar câțiva pași distanță. Desigur, asta dacă alegeți să vă petreceți timpul în centrul Brașovului. Noi am călătorit de-a lungul lui și tot ce putem spune este să nu renunțați la un astfel de oraș. Chiar dacă vă doriți mai puțină aglomerație, ei bine…aici veți regăsi și acele locuri, care să vă ofere liniștea mult dorită. Astfel, care sunt cele cinci motive pentru care ar trebui să iubiți Brașovul?

Zonele în care dăinuie liniștea deplină
Cum spuneam, nu trebuie să vă gândiți că un loc ca Brașovul este aglomerat, deoarece există și câteva locații ce vă pot oferi momente de relaxare departe de trafic și populație. Cea mai atractivă zonă, rurală am putea spune, este Moeciu de Jos. Aici veți regăsi o mulțime de pensiuni cu adevărat minunate și foarte primitoare. Peisajul este și el unul încântător, iar natura completează atmosfera.

Natura la graniță cu orașul
Încă din Piața Mare inevitabil veți observa emblema Brașovului și anume vârful Tâmpa. Doar trebuie să parcurgeți câțiva km și ajungeți la poalele dealului. Aici vă va aștepta un parc, ale cărui căi duc spre deosebitul vârf. Traseele sunt bine definite, fiecare având propria destinație. Puteți ajunge și în Poiana Brașov, drumul fiind puțin mai lung de data aceasta. Din fiecare punct al traseului vă veți bucura de o imagine panoramică deosebită asupra orașului. Iar odată ajunși în vârful Tâmpa, ei bine…fiți pregătiți de un peisaj absolut mirific. Întregul Brașov poate fi admirat în splendoarea sa din acest punct. Tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de moment și să profitați la maxim de ceea ce simțiți când priviți un asemenea peisaj.

Clădirile vechi, dovada trecutului
Dacă ceva reprezintă aceste orașe mari, ei bine…clădirile vechi sunt cele care definesc astfel de locații. Și în Brașov veți regăsi o mulțime de construcții, care sunt adevărate embleme culturale și arhitecturale. Toate își au propriile povești și sunt dovada a ceea ce trecutul a însemnat. Singurele care țin vie amintirea timpului ce s-a scurs și singurele care ne oferă o imagine amplă cu vedere spre zilele demult apuse. Plimbările lungi de-a lungul străzilor luminate, în serile târzii, printre zidurile din cărămidă parcă interminabile, nu sunt decât momente unice ce trebuie trăite în profunzime.

Terase, plăcere și distracție
Divertismentul nu lipsește din Brașov. Dacă sunteți petrecăreți, vă plac ieșirile cu prietenii și compania unui pahar de vin vă este plăcută, ei bine…aveți certitudinea că veți putea avea parte de asemenea momente. Brașovul este locația care îmbină dorințele tuturor persoanelor, astfel, mulțimea de terase și restaurante vă vor oferi șansa să vă bucurați de câteva clipe alături de familie sau prieteni.

Obiectivele turistice la îngrămădeală pe hartă
Mai este un secret că în Brașov găsim o mulțime de locuri de vizitat?! Indiferent de câte ori ați vedea Castelul Bran sau Cetatea Râșnov, sentimentul va fi mereu diferit. Turnul Alb și Cetatea Cetățuia oferă privești încântătoare turiștilor, fiind deosebite de fiecare dată când ajungeți în zona lor. Dorința de adrenalină se satisface doar în Aventura Parc, ce vă va pune la încercare toate abilitățile și emoțiile . Biserica Neagră și Centrul Vechi vă vor încânta cu arhitectura și splendoarea clădirilor. Poiana Brașov este deschisă tuturor ce își doresc momente de liniște în natură, iar munții din împrejurimi așteaptă doritorii de drumeții și aventură.

Astfel, nu mai stați pe gânduri și puneți Brașovul pe lista locurilor ce doriți să le vizitați vara aceasta, pentru că tocmai ați citit cinci motive pentru care ar trebui să îl iubiți.


Like it? Share with your friends!

544
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?