fbpx
555

Chiar dacă februarie este cea mai scurtă lună din an, temperaturile teribile o fac să pară nesfârșită. Totuși, în alte colțuri ale lumii, februarie este o lună plină de veselie, petreceri și carnavaluri. În emisfera sudică în februarie este vară așa că poți să uiți rapid de frigul de acasă, iar pentru îndrăgostiți, această lună este perfectă pentru o excursie romantică. Iată ce destinații îți propunem să vizitezi în februarie.

Carnavalul de la Rio, Brazilia

Dacă petrecerea de Revelion nu ți-a ajuns, atunci trebuie neapărat să vizitezi Brazilia în luna februarie. În fiecare an toate orașele și satele braziliene prind viață în cadrul celei mai faimoase petreceri de stradă din lume. Deși acest eveniment este celebrat peste tot în Brazilia, cea mai fascinantă petrecere este Carnavalul de la Rio de Janeiro. În fiecare an, străzile metropolei sunt blocate de parade cu muzică ritmată și costume sclipitoare, astfel încât întregul Rio este o uriașă petrecere.

Festivalul Soarelui din Abu Simbel, Egipt

Deși vechile temple, plajele minunate de la Marea Roșie și clima uscată și caldă sunt motive suficiente pentru a vizita Egiptul în februarie, lista nu se încheie aici. În 21 februarie, ziua în care Ramses al II-lea a fost proclamat rege, poți lua parte la Festivalul Soarelui de la Abu Simbel. Acest festival marchează momentul în care razele soarelui se aliniază astfel încât luminează sanctuarul din interiorul templului. Acest eveniment are loc de două ori pe an, așa că poți să-l prinzi „în reluare”, în 21 octombrie.

Buenos Aires, capitala romantismului din America de Sud

Buenos Aires s-a autoproclamat capitala romantismului din America de Sud așa că februarie este luna ideală în care să descoperi această metropolă argentiniană. Locul în care s-a născut tangoul pasional, Buenos Aires îi întâmpină pe îndrăgostiți cu o vreme caldă, perfectă pentru plimbări romantice pe plajă sau cine seducătoare cu mult vin argentinian și friptură de vită, bineînțeles.

Muzică și plajă în Zanzibar

Zona de est a Africii se bucură de două perioade uscate în timpul anului, iar februarie marchează finalul celui de-al doilea sezon. Ceea ce înseamnă că acestea sunt ultimele săptămâni în care te poți bucura de vreme caldă, zile însorite și cer perfect albastru în Zanzibar. La mijlocul lunii în Stone Town, partea veche a capitalei Zanzibar City, are loc Festivalul Sauti za Busara, cu o mulțime de concerte în aer liber ale artiștilor locali. Așa că, după ce petreci întreaga zi lenevind pe plajă sau admirând maimuțele din pădurea Jozani, poți să explorezi locurile minunate din Stone Town, precum piața Darajani, vechiul fort, Catedrala Sf. Iosif sau Palatul Mtoni.

Filme horror în Porto, Portugalia

Al doilea oraș ca mărime din Portugalia, Porto este superb tot timpul anului, dar, dacă îl vizitezi la sfârșitul lui februarie, te vei trezi în mijlocul unuia dintre cele mai mari festivaluri de film din Europa. În fiecare an, în ultimele zile din februarie, Porto găzduiește Fantasporto, un festival dedicat filmelor horror și fantasy, ce atrage zeci de mii de cinefili din întreaga lume. Bineînțeles, nu poți pleca din Porto fără să bei un pahar de… port. Așa că îndreaptă-te spre Taylor’s, una dintre primele crame din Portugalia, pentru a degusta din soiurile lor delicioase.

Bunătăți în Tasmania, Australia

În timp ce în majoritatea Australiei, în februarie au loc diferite festivaluri de muzică, insula Tasmania este paradisul gurmanzilor. Hobart începe dezmățul cu Festivalul Fructelor și al Vinului, în 2 februarie, unde nu trebuie decât să-ți cumperi un pahar și să te plimbi pe la taberele de degustat. Bucuria continuă în Launcestonunde, timp de trei zile, în istoricul City Park are loc Festivale, o celebrare a mâncărurilor gourmet produse local. Apoi îndreaptă-te spre Ulverstone, pe coasta de nord-vest a Tasmaniei, pentru Festival in the Park, un alt eveniment dedicat mâncării și a vinului. După atâtea bunătăți, arde din calorii și fă o excursie până la situl istoric Port Arthur sau escaladează superbul munte Wellington.

Carnavalul de la Veneția

Veneția pare tot timpul pierdută în negura timpului, dar, dacă vei vizita Orașul Plutitor în februarie, senzația că ai pășit în timp va fi și mai puternică. În timpul Carnavalului de la Veneția sau Carnevale, străzile magnificului oraș sunt împânzite de oameni mascați, îmbrăcați în costume de epocă, care seara se adună în săli somptuoase la baluri desprinse parcă din basme. Carnavalul de la Veneția își are originile în secolul al XVIII-lea când petrecerea dura o lună întreagă. Nu rata competiția de costume din Piazza San Marco sau procesiunea cu bărci frumos decorate de pe Canal Grande. În plus, Veneția este unul dintre cele mai romantice orașe din lume, așa că un city break aici poate fi modul perfect de a sărbători Ziua Îndrăgostiților alături de perechea ta.

Bucură-te de ultima zăpadă în Tallinn, Estonia

Pentru un amestec intoxicant de istorie, cultură modernă și șarm, fă o vizită în Tallinn. Vei avea nevoie de haine groase în această perioadă, dar, dacă nu te lași doborât de frig, excursia va merita din plin. Centrul medieval al orașului, cu labirinturi de străduțe pietruite, cafenele fermecătoare, magazine cu suveniruri și clădiri istorice spectaculoase, arată și mai frumos atunci când este acoperit cu zăpadă. Admiră această panoramă feerică de pe platforma de observație a bisericii Oleviste.

Avântă-te și în afara centrului vechi al orașului Tallinn pentru a te bucura de o plimbare prin omăt până la Palatul Kadriorg sau pentru a admira fațada ultra-modernă a Muzeului de Artă Kumu. Când se lasă seara, destul de devreme în această perioadă, refugiază-te într-un bar și admiră de la căldură acest oraș magnific care te va face să te îndrăgostești de iarnă.


Like it? Share with your friends!

555
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?