fbpx
558

Este cert că în România veți găsi locuri absolut minunate, care se remarcă datorită peisajelor cu adevărat deosebite. Există câteva zone turistice din țară, ce merită vizitate de orice turist, care își dorește să descopere câte puțin din frumusețile țării. Cu siguranță nu veți rămâne dezamăgiți de aceste locații, pentru că sunt o parte din România, locații care s-au afirmat datorită istoriei, imaginilor pitorești fascinate și al mediului natural în care se află localizate. Nu ratați șansa de a le vizita cel puțin o dată.

Cele mai atractive locuri din țară ar trebui să se afle pe lista voastră de vacanță, pentru că înainte de a vizita țările străine, important este să descoperim ceea ce și România ne poate oferi, și fiți siguri că are cu ce să se mândrească. Aceste atractive zone turistice atrag anual sute de vizitatori din toate colțurile lumii, rămânând impresionați de frumusețea lor. Petru locuri s-au afirmat de-a lungul trecerii timpului, petru locuri ce nu au încetat niciodată din a suprinde pe oricine pășește pe tărâmul lor.

Cheile Bicazului
Există multe perechi de Chei în țara noastră, însă doar una este de o frumusețe ucigătoare pentru aceia ce iubesc peisajele montane și drumețiile printre stâncile înalte. Ei bine, ajungem în partea centrală a Munților Hășmaș, unde se află minunatele Chei ale Bicazului. Un loc absolut divin, ce vă va oferi liniștea demult căutată. Un drum șerpuit printre munți, de-a lungul râului Bicaz, a cărui apă curge repezită printre pietrele mari și ascuțite. Vârfurile munților sunt falnice și de neatins, înălțate spre bolta cerului, păzind locurile din împrejurimi. Aceste Chei fac parte din Parcul Național Cheile-Bicazului-Hășmaș, fiind incluse în ariile protejate ale țării.

Castelul Peleș
Mergem spre Sinaia, unde vă veți încânta privirile cu imaginile pitorești ale munților, dar atracția principală este Castelul Peleș. Cu siguranță ați citit măcar o dată un basm. Ei bine, acest castel pare desprins din filele de poveste ale Fraților Grimm. Așezat la poalele muntelui, al cărui vârf veghează zi și noapte asupra lui, castelul este special atât datorită istoriei sale legate de Regele Carol I, cât și datorită arhitecturii absolut admirabilă. În incinta acestuia veți putea vizita: Sălile de arme, Holul de Onoare, Sala Florentină, Sala de muzică, Sala Maură și multe alte încăperi cu valoare culturală. Castelul îl veți zări încă de când pătrundeți pe drumul ce urcă de-a lungul pădurii. Veți fi complet fermecați de măreția turnurilor și de felul în care castelul se vede falnic în vârful dealului. Impunător, implacabil și epic, trei cuvinte ce descriu această implacabilă construcției.

Delta Dunării
Călătoria noastră în cele patru locuri de vizitat ale României, ajunge și în Dobrogea. Dacă sunteți pasionați de întinderi mari de apă, de vegetație și natură acvatică, atunci locul potrivit este Delta Dunării. Aici vă veți bucura de un peisaj atractiv, din care nu vor lipsi grupurile de pelicani, păsările și flora bogată în plante acvatice. Alegeți plimbările cu barca de-a lungul apei, doar așa veți putea să profitați de adevărata frumusețe a Dunării. Luați masa la un restaurant cu specific pescăresc, și astfel vă veți încânta și papilele gustative cu cele mai bune și aromate preparate din pește proaspăt, pregătit de bucătari profesionali.

Barajul Vidraru
Județul Argeș se remarcă datorită Lacului Vidraru, un loc renumit în cadrul reperelor turistice din România și datorită barajului ce însoțește acest lac. Ce este cel mai interesant la acest loc este că se clasează pe locul 8 în Europa ca fiind cel mai înalt. Pentru cei ce sunteți pasionați de Bungee jumping, trebuie să știți că se poate realiza de pe baraj. Este situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, unde se adună apele a câtorva râuri importante precum: râul Capra și Buda, de asemenea și a unor afluenți: Topologul, Limpedea și Cernautul. Priveliștea este una absolut minunată, ce se pierde de-a lungul văi munților. În orice anotimp, peisajul este unul deosebit de frumos, în special primăvara-vara, când totul revine la viață.

Nu ratați oportunitatea de a vizita aceste locuri. Sunt unele dintre cele mai vizitate și atractive în rândul turiștilor, de asemenea, fiind reprezentative și de valoare pentru țara noastră.


Like it? Share with your friends!

558
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?