559
792 shares, 559 points

România este plină de locuri frumoase!

Înainte să o părăseşti, ar trebui să cunoşti minunile naturii de aici, locurile care par desprinse din Paradis. Munţii, lacurile, cascadele şi formaţiunile naturale unice din ţara noastră sunt destinaţiile spre care să te îndrepţi în următoarea ta vacanţă în ţară.

Lasă-te fermecat de frumuseţea naturii din ţară noastră şi vino să descoperi alături de noi cele mai importante atracţii turistice naturale din România, pe care poți să le vizitezi indiferent de sezon.

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr şi punctul de trecere al Paralelei 45 prin România, localizate pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, în judeţul Caraş-Severin, sunt marcate pe Valea Minişului de o locaţie perfectă pentru un mic popas. Aici te întâmpină una dintre cele mai frumoase cascade din ţara noastră, cu o apă limpede, rece şi perfect albastră. Cascada Bigăr a devenit un punct turistic deosebit de important în ultimii ani, asta după ce a fost menţionată în topurile internaţioanale ale celor mai frumoase cascade din lume. Aşadar, este un obiectiv turistic din România pe care nu ai voie să-l ratezi!

Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai bine conservată rezervaţie de acest tip din Europa şi se află, în mare parte, în Dobrogea. Recunoscută ca parc naţional şi ca rezervaţie a biosferei, Delta Dunării atrage turiştii români şi străini dornici să descopere natura neatinsă de activitatea umană, să se relaxeze în plimbări cu barca şi să admire plante, animale şi păsări specifice numai acestei zone unice. Satele pescăreşti aflate în Delta Dunării sunt ideale pentru o vacanţă întreagă petrecută aici, într-una dintre cele mai frumoase şi mai liniştite zone naturale din România.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu se află în mijlocul Lacului Siutghiol, în apropiere de staţiunea Mamaia, şi este un obiectiv turistic din România cu adevărat special. Accesul la insulă se face cu vaporaşul, foloisit şi pentru plimbări de agrement pe suprafaţa lacului. Tot aici turiştii pot opta pentru cazare sau pentru o masă într-un decor natural deosebit de frumos, toate asigurate de un singur centru turistic aflat în inima insulei. Numele insulei vine de la celebrul poet latin, Ovidiu, care şi-a scris o parte din operă aici, fiind exilat de Cezar.

Lacul Albastru

Lacul Albastru se află pe teritoriul administrativ al oraşului Baia Sprie, judeţul Maramureş. Zona lacului s-a format aşa cum o putem vedea astăzi în urma prăbuşirii unei galerii de mină. Rezultatul? Un lac cu o apă deosebită, de culoare albastră, ce pare a fi din altă lume. De fapt, totul se datorează solubilizării compuşilor din apă, care au dus la formarea unei culori unice, preţioase, ca de smarald. Astfel, nu este de mirare că Lacul Albastru se numără printre acele obiective turistice din România pe care orice turist trebuie să le vadă cel puțin o dată.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-descopera-locuri-din-romania-in-care-dumnezeu-a-pictat-natura-asemeni-raiului


Like it? Share with your friends!

559
792 shares, 559 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii