fbpx
552

Știu că cel mai mult te atrag fenomenele neobișnuite și locurile în care pare că legile naturii sunt sfidate. De data aceasta, o să-ți arăt un loc în care natura, cu forța ei, ne oferă un spectacol ce pare ireal. Aceste locuri merită văzute.

sursa:editiadedimineata.ro

Sunt convinsă că nu ai auzit până acum de focul viu. Probabil râzi și te gândești la un ritual de magie, însă focul viu este un fenomen 100% natural. Acest fenomen se produce datorită emanației de gaze naturale ce ies la suprafața pământului prin diverse crăpături sau fisuri ale scoarței terestre. Gazele acestea formează flăcări care se aprind datorită razelor solare și creează un spectacol neobișnuit.

Pe teritoriul României există mai multe locuri în care acest fenomen apare și îi fascinează pe oameni.

Unul dintre cele mai vizitate locuri în care focul viu fură privirile turiștilor este chiar rezervația naturală Focul Viu din satul Andreiașu de jos, din județul Vrancea.

Județul Vrancea este renumit pentru diferite fenomene care apar în această zona, însă focul viu este unul dintre cele mai speciale dintre ele.

Această rezervație se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare, accesul realizându-se foarte ușor existând scări și balustrade până la zona special amenajată.

sursa:editiadedimineata.ro

Bătrânii locului vorbesc despre o însemnătate religioasă a fenomenului. Aceștia cred că focul ce răzbește din pământ este un protector pentru animalele pădurii.

Știm cu toții că pe aceste meleaguri cutremurele sunt un lucru comun pentru localnici. Aceștia s-au obișnuit cu natura capricioasă și au început să-i învețe semnele. Sătenii povestesc că focul prevestește cutremurele, flăcările intensificându-se brusc.

Cel mai bun moment pentru a urmări un astfel de spectacol este, evident, noaptea. Atmosfera de basm este dată de flăcările ce se nasc ușor din pământ, completând frumusețea peisajului cu brazi din jur.

sursa:monitoruldevrancea.ro

Zona de la Andrieșu de jos este cea mai extinsă din țară, atât din punct de vedere al suprafeței, cât și ca debit de gaze emanate (în jur de 50 de tone de metan pe an).

Însă, acest loc nu este singurul din România. Un astfel de fenomen este întâlnit și în comuna Lopătari, județul Buzău. Ce-i drept, această zona nu este la fel de cunoscută și vizitată, întrucât  lipsește infrastructura rutieră sau turistică. Cu toate acestea, fenomenul este la fel de fermecător. La lăsarea serii, dacă te afli pe culmile dealului, poți observa cu ușurință flăcările mici ce ard în satul din vale.

sursa:editiadedimineata.ro

Așa cum ți-am spus mai devreme, în zonă nu există pensiuni sau locui special destinate turiștilor, însă oamenii locului sunt extrem de ospitalieri. Astfel, de vrei să petreci o noapte în acest loc, cu siguranță vei găsi o casă undei vei fi găzduit și cinstit cu mâncare tradițională și o țuică bună.

Aici, fenomenul se întinde doar pe 25 de metri  pătrați, însă flăcările ce izbucnesc din pământ pot atinge chiar 1 metru și jumătate înălțime.

sursa:cronicaromana.ro

România este plină de locuri minunate. Asta nu este o noutate pentru tine. Din fericire, ne putem mândri cu una dintre cele mai frumoase și spectaculoase țări.


Like it? Share with your friends!

552
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?