fbpx
518

Cu siguranță ați ajuns în deosebita zonă a județului Brașov, acolo unde cultura și o parte din istoria țării s-au adunat printre cele mai frumoase străduțe, orașe și monumente. Aic timpul s-a oprit cumva în loc, vremea lăsându-și amprentele peste împrejurimi. Ne îndreptăm astăzi către un frumos oraș, ale cărui repere turistice reprezintă o încântare pentru cei ce sunteți pasionați de trecut și istorie. În mod special, ne plasăm privirile asupra unei cetăți din vechile timpuri, o fortăreată ce și astăzi se fălește cu ale sale ziduri masive și impunătoare în fața vremii. Orașul Rupea își așteaptă zilnic turiștii, fiind o zonă încântătoare din preaiubitul Brașov.

Localizat în județul Brașov, Transilvania,  orașul Rupea este format din Fiser și Rupea (reședință). An de an, călătorii ajung și pe teritoriul lui, fiind încântați de obiectivele turistice ce le întâlnesc aici. Dacă vă doriți o vacanță departe de populație, într-un loc mai liniștit și încărcat cu valoare culturală și istorică, Rupea este alegerea ideală.

Ce poți vizita în orașul Rupea?

Aici veți regăsi o serie de monumente de patrimoniu cultural de interes național, dar și monumente de interes local. Pentru turiști sunt atracția principală, acestea fiind niște dovezi ale vremurilor demult uitate. Rupea este localitatea destinată celor ce își doresc să afle noutăți cu privire la trecutul țării, istoria fiind la orice pas. Cât despre peisaje, orașul este o zonă pitorească, ruptă din secolul îndepărtat, clădirile purtând în continuare nuanța trecutului. Veți pătrunde într-o lume diferită de cea a tuturor orașelor moderne ale României,dar aveți certitudinea că veți fi profund încântați de ceea ce veți vedea. Clădirile și stilul lor arhitectural sunt o adevărată capodoperă, artă ce încă rezistă în ciuda trecerii mediocre a timpului.

Cetatea Rupea

Atestată în anul 1324 drept castru regal, Cetatea Rupea s-a dezvoltat în secolul al XIII-lea, în jurul unei așezări, spun unele documente istorice. Odată cu venirea secolului al XV-lea, aceasta trece sub conducerea comunității săsești, ce reușește să o transforme într-o cetate destinată refugiului. Până în perioada secolului al XVII-lea, Rupea avea parte de o extindere din punct de vedere arhitectural. În ziua de astăzi, este formată din patru încăperi,  turnuri înalte și porți care compartimează interiorul. Zidurile sunt masive, impunătoare atât în fața oamenilor, cât și în fața timpului, reușind să reziste până în zilele actuale. Odată ce veți ajunge aici, vă veți bucura de o călătorie înapoi în timp, putem spune. Fiecare cetate din țară ne oferă un astfel de sentiment, emoție, ele fiind singurele ce ne dovedesc existența unui trecut istoric și glorios. Cert este că toate își au propria poveste, iar cele mai multe sunt determinate de originalitate, alte nume și povești fantastice.

De asemenea, dacă veți urmări anumite perioade din an pentru a vizita orașul Rupea, vă anunțăm că aici au loc și diferite evenimente locale. Faimos este ,,colindatul de ceată bărbătească”, ce are loc în perioada magică a Crăciunului. Este înscris în patrimoniul mondial imaterial UNESCO. Un alt festival este denumit ,,Săptămâna Haferland”, ce se desfășoară între Rupea și Sighișoara, promovând tradițiile săsești. 


Like it? Share with your friends!

518
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?