fbpx
525

Una dintre cele mai frumoase zone de munte din România este Bușteni. O deosebită locație de munte, unde, trebuie să recunoaștem, anula ajung mii de turiști dornici să se distreze. Și asta pentru că, în Bușteni, puteți să vă bucurați de o mulțime de lucruri: de la vizitat, la campat, drumeții și aventuri pe munte. Iar pentru cei ce își doresc doar relaxare deplină, ei bine…pensiunile sunt la orice pas, pregătite pentru primirea oaspeților. Totuși, astăzi nu aducem în prim plan zona, cât perla acesteia și anume, Castelul Cantacuzino. Pe noi ne-a fermecat, iar cei ce încă nu ați ajuns aici, vă recomandăm să o faceți cât mai repede.

De ce să vizitați Castelul Cantacuzino?

Cum spuneam, dacă încă nu ați ajuns la frumosul castel de la poalele munților, cu siguranță trebuie să o faceți în următoarea vacanță în țară. Vă putem spune doar atât: LINIȘTE, PEISAJ MAGIC și ISTORIE. Odată ce veți ajunge aici, vă veți bucura profund de întregul tărâm al castelului.

Ce trebuie să știți despre castel?

Castelul este localizat în Zamora, stațiunea Bușteni. Este construit pe o veche reședință, ce a servit drept construcție de vânătoare, datând încă din secolul al XVIII-lea. Pentru multă vreme, casa era popasul familiei Cantacuzino, cu ocazia vizitei lor a orașului Brașov.

Despre aspectul castelului, acesta este realizat în stil neoromânesc, unul dintre cele mai reprezentative stiluri arhitecturale ale țării. Datorită acesteia, a devenit parte din patrimoniul țării, cunoscut peste granițe prin splendoarea construcție sale. Întregul să u domeniu, putem spune, este enorm, conturat de suprafața propriu-zisă a castelului, de grădina splendidă și hectarele de pădure ce îl înconjoară.

Un interior demn de amintirea istoriei
În interiorul castelului veți ajunge conduși de un ghid. Aici veți descoperi mai multe încăperi, fiecare având ceva aparte: de la tablouri deosebite, la trofee de animale vânate, sculpturi și camerele propriu-zise, ce sunt absolut încântătoare. Cei ce sunteți pasionați de artă, veți fi profund încântați de vizita interiorului. Cea mai interesantă parte este balconul cu vedere către munte.

Un peisaj de poveste


Odată ce veți pătrunde în curtea castelului, veți fi primiți de o grădină, al cărei aspect este de vis, iar asta în mare parte datorită peisajului impresionant. Castelul se află la poalele muntelui, mai exact în grija vârfului Caraiman. Grădina are mai multe atracții, însă, cele mai admirate sunt lacul de pești aurii, cascada pe sub care se poate trece și leagănul. Acest leagăn face furori în rândul celor ce pășesc către castel. Totuși, revenim la peisaj, ce este cu totul deosebit. Imaginile către munte din curte sau din balconul castelului, vă vor face să vă îndrăgostiți pe deplin de această locație.

Nu ratați ocazia de a ajunge în frumoasa zonă a stațiunii Bucegi, și sub nicio formă, nu evitați vizita castelului Cantacuzino. Vă asigurăm că veți fi profund încântați de splendoarea lui.


Like it? Share with your friends!

525
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?