fbpx
533

Pasionații de paranormal caută constant locuri unde lucrurile nu merg mereu bine, locuri în care se întâmplă fenomene stranii și locuri cu povești de-a dreptul ciudate sau înfiorătoare. Astfel de locuri bântuite se găsesc aproape la tot pasul în București, fiecare având încărcătura sa paranormală.

Capitala este un oraș de poveste, iar clădirile și străzile sale ascund istorii și secrete care mai de care mai scandaloase sau speciale. În orice zonă te-ai gândi să mergi, cu siguranță vei avea oportunitatea să privești ceva despre care se spune că este un loc bântuit.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile care așteaptă să fie descoperite, atât de cei care doresc să experimenteze senzații tari, cât și de către cei care pur și simplu vor să le cunoască sau să se asigure că nu există niciun spirit.

Balta Vrăjitoarelor

La marginea Bucureștiului, pe drumul spre Voluntari, suntem întâmpinați de pădurea Boldu-Crețeasca. Acolo se întâmplă niște lucruri cel puțin ciudate, spun localnicii. Astfel, aflăm că nu foarte departe de șosea, dar nici foarte aproape, se află Balta Vrăjitoarelor. Ea este reprezentată de un ochi de apă fermecat, care de-a lungul timpului nu și-a modificat forma sau dimensiunile, și nici n-a secat sau nu s-a inundat vreodată.

Aici se spune că, la fiecare sărbătoare mare precum Sânzienele, Sf. Andrei sau Sf. Gheorghe, vrăjitoarele vin și se încarcă cu forța magică a apei, reînnoindu-și astfel puterile fermecătoare și având parte în acest fel de o inițiere în ocultism. De asemenea, se spune că balta nu are fund, deși nu măsoară decât un metru adâncime, iar orice lucru ajuns în ea, dispare fără urmă.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dark-haunted-lake-in-forest-2021-08-26-17-37-31-utc-1024x681.jpg

Astfel, se spune că în urma cutremurului din 1977, comuniștii au descărcat în baltă camioane întregi pline cu resturile clădirilor dărâmate. Scopul lor a fost să astupe balta, însă lucrurile nu au stat așa, noaptea toate bucățile rămase ajungând dispărute.

Animalele nu agrează deloc zona, nefiind prezente în jurul bălții și nefolosind apa din ea atunci când le era sete. Mulți oameni au investigat acest loc, însă nu s-au găsit răspunsuri suficiente. La Balta Vrăjitoarelor ajungi ușor și este perfectă ca destinație pentru o plimbare făcută de amatorii de senzații tari.

Strada Mântuleasa 33

Pentru mulți dintre noi, Strada Mântuleasa nr. 33 ne amintește de Mircea Eliade, fiind locul unde acesta a locuit o bună perioadă de timp și care a reprezentat pentru poveștile lui cadrul spațial cel mai adorat de cititorii săi.

După moartea sa, casa de la numărul 33 a rămas nelocuită, iar vecinii au constatat o serie de lucruri stranii care s-au întâmplat acolo. Se spune că noaptea se aud niște zgomote de-a dreptul ciudate, precum un susur constant, iar dimineața locul de unde provenea zgomotul este acoperit cu niște pete ca de sânge uscat, negru. De aici, casa și-a luat numele de Casa Sângelui Negru.

Mulți consideră ca spiritul care bântuie acest loc îi aparține chiar lui Mircea Eliade, care fiind atât de atașat de această casă, nu vrea să o părăsească. Părerile sunt însă împărțite, mulți considerând că fantoma este de fapt spiritul unei prostituate care a fost ucisă acolo undeva prin anii 1800. Aceasta se numește Bocănitoarea și este una dintre variantele Casei Sângelui Negru.

Hotelul Cișmigiu

Frumoasa clădire din centrul Bucureștiului este una dintre emblemele arhitecturii și a elitei bucureștene de la începutul secolului trecut și până în prezent. Cu toate astea, hotelul a avut parte de un eveniment tragic, care a determinat începutul unor fenomene cel puțin stranii.

Inițial, Hotelul Palace devenit Cișmigiu mai târziu, a reprezentat un punct de forță în turismul bucureștean. Cu toate astea, în perioada comunistă el nu a primit îngrijirile potrivite și a fost închis în 1970. Ulterior, după Revoluția din 1989, el a devenit cămin pentru studenții de la UNATC.

La doar câțiva ani de atunci, Neli Băjan, o tânără studentă la actorie, din neatenție, s-a prăbușit în casa liftului. Însă nu numai că a căzut în gol, dar nici nu a murit pe loc, suferind în agonie și durere timp de vreo 3 ore, până și-a dat sufletul. Fata a strigat după ajutor, în special pe mama sa, dar nimeni nu a fost acolo să o ajute.

Se spune că spiritul fetei nu a părăsit încă frumoasa clădire, în prezent una dintre cele mai influente clădiri din București. Noaptea, încă se aud strigătele sale dacă te afli în zona lifturilor.

Mănăsitrea Chiajna

Mănăstirea Chiajna este un loc aflat la ieșirea din Giulești -Sârbi și datează încă de pe vremea domnitorului fanariot Alexandru Ipsilanti. Ea a adăpostit bolnavii de ciumă din timpul războaielor cu turcii, însă s-au întâmplat și o serie de evenimente nefericite.

Din cauza amenințărilor otomane, lăcașul de cult nu a apucat să fie sfințit, iar pentru a nu atrage atenția acestora, clopotul bisericii a fost aruncat în apele Dâmboviței. Se consideră că acest gest a adus locului blestemele ce îl înconjoară și astăzi.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este chiajna-church-2021-08-26-15-58-37-utc-1024x683.jpg

Oamenii spun că, adesea, se aud zgomote ciudate și apar diferite desene pe pereții ruinei fostei mănăstiri. Cu toate astea, în prezent, chiar lângă aceasta, s-a înălțat o altă biserică, care funcționează normal, întocmai precum un lăcaș de cult.

La mănăstire se poate ajunge ușor, peisajul fiind unul de vis, unde mulți fotografi merg special pentru a profita de el în arta lor.


Like it? Share with your friends!

533
Ioana Livia

Așa cum arta m-a făcut, dar și natura... scriu din pasiune, observ și simt, apoi transmit mai departe cum știu eu mai bine, trecând mereu informațiile prin filtrul sufletului.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?