fbpx
549

De obicei, turiștii sunt cele mai la îndemână victime pentru escrocii care încearcă să facă un ban necinstit pe străzile marilor metropole din lume. Deoarece majoritatea călătorilor nu cunosc întotdeauna limba sau obiceiurile locale, aceștia sunt mai ușor de manipulat. Pentru a te asigura că nu vei cădea pradă unor astfel de escrocherii, iată care sunt cele mai comune înșelătorii care păcălesc turiștii.

Suvenirurile „gratuite”

Cineva îți va oferi pe stradă o brățară de prietenie (care ți-o va lega la mână înainte de a-ți da seama ce se întâmplă) sau vreun alt suvenir. Îndată ce îl iei ți se vor cere bani, iar dacă nu ești atent, vei cădea și victima hoților de buzunare, în timp ce încerci să-ți dai seama ce se întâmplă.

Unde poți păți asta: Spania, Italia, Franța, Egipt

Hotelul tău este în renovare

Taximetristul tău va încerca să te convingă că hotelul la care ai rezervare fie s-a închis, fie e în renovare și va insista să te ducă la un hotel mult mai scump, într-o locație proastă. Uneori, anumite hoteluri copiază numele locurilor de cazare populare, iar când taximetristul te aduce la hotelul greșit, va încerca să te convingă că, de fapt, ești la hotelul la care ai rezervare, dar că pozele de pe internet sunt greșite.

Unde poți păți asta: în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană

Un trandafir pentru prietena ta

Un bărbat te va aborda pe stradă dacă ești în compania unei femei și îi va oferi acesteia un trandafir. Apoi te va pune să plătești pentru floare, la un preț exorbitant.

Unde poți păți asta: Paris, Roma, Barcelona

Inelul găsit pe jos

O femeie va scăpa un inel pe jos, lângă tine, și te va întreba dacă nu cumva l-ai scăpat tu. Când spui că nu, ea va inspecta inelul și va „descoperi” că este din aur. Apoi ea se va oferi să ți-l vândă la un preț piperat, mai ales că inelul sigur nu este din aur.

Unde poți păți asta: Paris

Pata de pe haină

Cineva va vărsa în mod intenționat ceva pe haina ta și apoi se va oferi să te ajute să o cureți. Când va pune mâna pe haina ta, va cerceta toate buzunarele și va confisca orice ai în ele.

Unde poți păți asta: Rio de Janeiro, Buenos Aires

Lustruitorul de pantofi

Un bărbat va scăpa peria de lustruit încălțămintea chiar în fața ta. Când te apleci să o ridici, el îți va mulțumi prin a-ți lustruii pantofii. Deși pare a fi un gest gratuit, la final îți va cere bani pentru serviciul prestat.

Unde poți păți asta: Istanbul

Portofelul căzut

Un portofel gol, care pare că a fost furat și aruncat pe jos, va fi așezat pe caldarâm. Când treci pe lângă el, instinctul tău va fi să-ți verifici propriul portofel pentru a te asigura că e în regulă. Cineva va observa unde ai verificat că este portofelul tău și va știi exact de unde să-l sustragă câteva minute mai târziu.

Unde poți păți asta: Roma, Ucraina


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele-mai-comune-inselatorii-care-pacalesc-turistii


Like it? Share with your friends!

549
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?