fbpx
549

Țara noastră este un ținut care se poate mândri cu multe locuri și regiuni unice prin structura, forma, componenta și rocile din care sunt formate, dar și frumusețea peisajelor create de fenomenele naturale odată cu trecerea timpului.

Cheile și defileele din România sunt structuri atât de spectaculoase încât atrag mii de vizitatori în fiecare an. Și nu sunt putini cei care vin din străinătate. Sa vedem în cele ce urmează care sunt cele mai frumoase defilee din România:

Defileul Dunarii: este nu numai unul dintre cele mai spectaculoase din Romania, dar si din Europa. Cu o lungime de 134 de kilometri, acesta este cel mai lung din Europa, si clisurile formate de rocile din regiune ofera privelisti dintre cele mai fabuloase, mai ales in apropiere de Cazanele Mari si Cazanele Mici ale fluviului. Orice turist se poate bucura de o experienta de neuitat in acest defileu intr-o plimbare cu barca alaturi de un ghid, sau in zonele invecinate, la pesteri sau pe coline.

Defileul Oltului: desi nu este la fel de lung precum cel al Dunarii, acesta ofera privelisti la fel de frumoase create de raul Olt la trecerea sa prin Muntii Fagaras. Defileul Oltului are o lungime de 47 de kilometri, si in zona se gasesc atractii turistice precum Cheile Rosiei, Manastirea Turnu, cascada Gardului, dar si minunata Vale a Oltului aflata in sudul defileului, intre Gura Lotrului si Calimanesti.

Defileul Muresului: are o lungime de 50 de kilometri si a fost format de raul cu acelasi nume in Muntii Harghita si Muntii Gurghiu, intre localitatile Toplita si Deda. Latimea acestuia variaza intre 80 si 100 de metri. Acesta a fost declarat Parc Natural in anul 2007 si este arie protejata pentru speciile de plante si animale adapostite in zona.

Defileul Jiului: este alaturi de cele de mai sus una dintre cele mai frumoase treceri de rau de la noi din tara, care se intinde pe o lungime de 33 de kilometri, ce a lasat in urma chei, pesteri si rezervatii naturale. Parcul National Defileul Jiului a fost infiintat in anul 2005 si adaposteste mii de specii de plante si animale protejate. Acesta este situat intre localitatile Livezeni si Bumbesti – Jiu. Tot in aceasta zona se poate practica raftingul de catre pasionati si profesionisti, iar pe alocuri gradul de dificultate este situat intre 2 si 5.


Like it? Share with your friends!

549
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?