fbpx
567

România se mândrește nu doar cu o sumedenie de locuri minunate, ci și cu mituri fascinante despre modul în care aceste locații au luat naștere. Legende cu domnițe, fantome, spirite, ciobani și pietre magice au fascinant dintotdeauna călătorii care s-au aventurat în aceste zone. Iată care sunt cele mai fascinante legende despre atracțiile turistice din România.

Peștera Bolii

pestera_bolii

Peștera Bolii, de pe Valea Jiului, este cunoscută nu doar pentru frumusețea ei, ci și pentru faptul că, se spune că aici și-au ascuns aurul dacii, pentru a nu cădea pe mâna romanilor. Până astăzi comoara este păzită de un blestem, astfel încât nimeni nu a reușit să o găsească. Localnicii din aceste părți spun că cei care au pornit în căutarea comorii sunt omorâți de nălucile care o păzesc, iar cei care au reușit să dea de ea, nu își mai găsesc drumul înapoi spre casă. De asemenea, legenda spune că în Peștera Bolii se află pasaje secrete, iar pereții de deschid și în spatele lor se află comoara dacilor.

Cetatea Poenari

Poenari fortress, Romania

Aflată la 25 de kilometri de Curtea de Argeș, Cetatea Poenari a fost una dintre reședințele lui Vlad Țepeș. Cocoțată pe un deal, pentru a ajunge la Cetatea Poenari trebuie să urci nu mai puțin de 1.480 de trepte. Silueta sinistră a cetății a inspirat o sumedenie de povești și legende, majoritatea având legătură cu Vlad Țepeș. Se spune că boierii din aceste locuri, înspăimântați de cruzimea domnitorului s-au adunat în secret și au plănuit să-l prindă și să-l predea sultanului.

Țepeș însă află de acest plan, iar în ziua de Paște, oamenii acestuia îi capturează pe boieri și îi duce la o strâmtoare îngustă numită Cheile Argeșului. Acolo Țepeș le spune că trebuie să construiască o cetate de zid înaltă. Oamenii s-au apucat rapid de lucru și mulți dintre ei și-au găsit sfârșitul alunecând în prăpastie. Totuși, cetatea a fost ridicată, iar boierii au fost iertați pentru păcatele lor.

Trovanții, județul Vâlcea

Pietrele ciudate înșirate pe marginea drumului ce leagă Târgu Jiu de Râmnicu Vâlcea au dat naștere la o sumedenie de povești incredibile. Trovanții sau pietrele vii, după cum sunt numite de localnici, au forme bizare, multe dintre ele fiind chiar de dimensiunea unui om. Se spune că aceste pietre ciudate au originii supranaturale sau că sunt mărturii ale unei civilizații extraterestre.

Cum nici măcar oamenii de știință nu au reușit să afle modul în care acești trovanți au apărut, localnicii sunt de părere că, după o ploaie mai lungă, răsar mici trovanți, iar cei mai mari cresc, de aceea le-au numit ”pietrele vii”. De asemenea, se mai spune că aceste pietre se mișcă și vorbesc ba chiar că sunt ouă de dinozauri.

The Trovants of Costesti - The Living and Growing Stones of Romania

Movila Miresii, județul Brăila

movila_miresii

La 30 de kilometri de Brăila se află o mică localitatea ascunsă printre dealurile Bărăganului. Movila Miresii este cunoscută pentru mozaicul superb ce se află la intrare în localitate și care reprezintă o mireasă. Legenda spune că într-o iarnă, o tânără mireasă era condusă de nuntași spre casa mirelui. Tânăra nu era prea fericită de nuntă, deoarece nu îl iubea pe viitorul soț. Pe drum, nuntașii au fost surprinși de o furtună de zăpadă, sania în care se afla mireasa a trecut peste o movilă de pământ, iar tânăra a căzut din sanie.

Deși a țipat după ajutor, din cauza crivățului, oamenii nu au auzit-o și au lăsat-o în urmă. Lupii au fost imediat atrași de țipetele fetei, dar câinii de la o stână din apropiere i-a alungat. Ciobanii o ajută pe mireasă și o primesc la ei. Fata se îndrăgostește de unul dintre ciobani și ajung să se căsătorească, punând astfel bazele localității Movila Miresei, chiar lângă movila lângă care tânăra a căzut.


Sursa: ghiduri-turistice.info


Like it? Share with your friends!

567
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?