568
882 shares, 568 points

Ciocănești a fost prima așezare locuită apărută în calea ctitorilor Moldovei, începând cu Bogdan și Dragoș, întemeietorul de țară, pâna la Ștefan Cel Mare și Sfânt, în secolul al XV – lea și continuând cu alți domni ai Moldovei care au venit în Ciocănești unde, pe lânga suflet românesc, au găsit meșteri făurari pentru armele lor. De aici vine și denumirea comunei Ciocănești, de la meșterii « ciocănari de arme » din atelierele lui Ștefan cel Mare, originari din această zonă, care l-au ajutat să apere și să păstreze pentru noi și pentru « urmașii urmașilor noștri », pamântul sfânt și roditor al Moldovei.

Comuna Muzeu Ciocănești este atestată documentar din anul 1400 într-un hrisov prin care se consemnează primirea muntelui Suhard de către Alexandru Cel Bun, de la doamna sa Ana, ca danie de domnie.

Comuna turistică Ciocănești a fost declarată comună–muzeu prin hotărârea Consiliului local nr.39 din 22.12.2004. În anul 2014 a fost desemnată câştigătoarea primei ediţii a programului cultural şi turistic “Satul cultural al României”.

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/ciocanesti-comuna-cu-case-incondeiate-din-bucovina-unica-in-romania/

Like it? Share with your friends!

568
882 shares, 568 points

Comentarii

comentarii

Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF