fbpx
522

Întotdeauna am spus că nu există scuză să nu te plimbi. Ba ai toate motivele s-o faci. Poți să descoperi lumea și cu un buget redus dacă planifici din timp și poți să-ți descoperi țara cu alți ochi în timpul weekend-urilor. Avem orașe frumoase în România care sunt demne de un citybreak adevărat. Am mai povestit despre motivele pentru care să iubești Brașovul, Sibiul ori Sighișoara. Merită din plin să faci o escapadă în Alba Iulia ori mai la nord în Sighetul Marmației. Mai mult de atât, orașele în care ne-am născut sau în care locuim merită descoperite cu alți ochi, aceia ai unui călător curios.

De câțiva ani buni am lăsat Galațiul, părăsindu-l pentru capitală. Mă întorc rar acasă, de sărbători, și de fiecare dată o fac pe fugă. Abia acum realizez că nu am încercat de fapt niciodată să-i descopăr povestea.  Când eram localnică, mergeam doar pe căile bătute, fără să acord atenția cuvenită poveștilor din spatele fiecărui zid. M-aș întoarce acum, toamna, să intru în pielea unui turist, să uit că m-am născut acolo și să iau la pas fiecare străduță și să-i citesc istoria.

Aș începe din centru, aș rătăci pe străduțele de pe lângă Piața Mare și m-aș bucura de mirosul de tei de pe strada Domnească. Știai că strada aceasta e cea mai lungă stradă cu tei din Europa? Ba chiar există un loc de cotitură care se numește chiar „Parfumul Teilor”. Așa miroase Galațiul în amintirile mele.

Nici nu simți drumul până la grădina publică pentr că e mărginit de clădiri vechi dar oacheșe, cafenele cochete și biserici impunătoare.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/citybreak-ieftin-in-romania.html


Like it? Share with your friends!

522
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?