fbpx
536

La o prima vedere ai crede ca litoralul romanesc nu te mai poate surprinde cu nimic. Sau cel putin cu nimic placut. Lucrurile nu stau insa asa si in ultimii ani au inceput si la noi sa se intample lucruri care in strainatate erau aparute de ani buni, care bucura atat turistul cat si operatorii de turism.

Recunosc ca am fost surprins, chiar foarte surprins, sa aflu ca cineva s-a gandit sa promoveze excursiile optionale pe litoralul romanesc. Mereu m-am intrebat de ce la noi nu gasesti la receptiile hotelurilor brosuri informative, reclame, fluturasi si orice altceva care sa te convinga sa iti rupi o parte din ziua de plaja sau sa iti salvezi ziua innorata facand ceva placut sau enervant, util sau inutil, ieftin sau scump, aventuros sau plictisitor. Un sejur pe litoral insemna si inca inseamna pentru majoritatea turistilor doar plaja si mare. Nu spun ca e ceva gresit sau ca e musai sa se faca altfel. Spun doar ca nu prea erau alternative. Sau, chiar daca erau, turistul nu afla de ele.

Imi trecuse prin cap ca as putea fi un fel de inovator propunand cuiva sa faca ceva in acest sens dar, din nou mi-a fost dovedit ca nu sunt nici pe departe atat de destept precum ma cred… Agentia de turism Paradis din Constanta, unul dintre cei mai mari tur operatori pentru litoralul romanesc lansase deja aceste excursii pe site-ul si catalogul propriu in primavara acestui an. Nu este prima data cand agentia constanteana inoveaza in ceea ce priveste turismul pe litoral si tocmai de aceea ii felicit si le doresc sa vina cu si mai multe idei.

74-trasee-delta-dunarii-08

Revenind la excursiile optionale, numite “day trips”, am sa mentionez cateva care mi-au parut foarte interesante: croaziera in Delta Dunarii, parcul de distractii ParadisLand, tur de Constanta, seara romaneasca traditionala, cetatea Enisala sau Balchik si sudul litoralului romanesc. Habar nu aveam ca poti sa faci scuba diving in Marea Neagra sau ca poti vizita un  paradis unic in Europa – delta – intr-o forma organizata. Nici ca poti avea experienta vietii pe un velier sau intr-o plimbare cu caiacul pe mare. Cu atat mai putin ca te poti urca intr-un jeep si experimenta Delta atat de pe uscat cat si de pe apa… Omul insa cat traieste invata si tocmai de aceea va invit sa studiati oferta completa de excursii aici: excursii optionale.

herghelie

03.in-crama-lui-sandeman_resize


Citeste mai mult: https://www.sacalatorim.ro/day-trips-litoral/


Like it? Share with your friends!

536
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?