fbpx
536

Toamna s-a instalat rapid, peste frumoasele locații din țară lăsându-se un voal de culori deosebite. O mare parte din turiști profită de această perioadă , înainte ca iarna să bată grăbită la ușă, asta pentru a se bucura de adevărata frumusețe a toamnei. Chiar dacă dispunem de trei luni de toamnă, aceasta își etalează splendoarea doar într-o anumită perioadă, acum fiind momentul perfect în care să alegeți un weekend drept „vacanță”. Cât despre cei ce aveți posibilitatea la un concediu de mai multe zile, vă recomandăm să îl planificați pentru luna octombrie, când toamna este în toată admirația sa. Oriunde ați alege să mergeți, fiți siguri că veți fi pe deplin încântați de peisaje. Astăzi povestim despre culorile toamnei, de acele locații unde paleta admirabilă de nuanțe calde, se revarsă peste tărâmul României. 

Munții și locațiile rurale din România sunt de o splendoare aparte odată cu sosirea toamnei. Cei mai mulți preferă să evadeze departe de orașele suprapopulate, găsindu-și liniștea în aceste minunate locuri de munte și sat. Însă, se mai remarcă și alte repere turistice peste care culorile toamnei se revarsă cu nostalgie.

Culori fioroase își încep timpuria cucerire a dealurilor, asmutite de vânturile toamnei. Toamna este însuși artistul.

Takayuki Ikkaku

Unul dintre cele mai atractive lucruri ce definesc toamna este apusul. Dacă sunteți îndrăgostiți de acest moment al zilei, ei bine, în perioada lunilor septembrie-octombrie, veți avea parte de cele mai frumoase apusuri ale anului. Însă, de unde puteți admira un astfel de joc de culori încântător?

Vă îndrumăm către frumoasa zonă a Deltei, acolo unde toamna se resimte la fiecare pas: printre zecile de stufărișuri, în aer și mai ales, pe cer. În fiecare seară în această deosebită perioadă a anului, veți putea admira pe deplin apusuri cu totul magice. O paletă de culori aparte îmbracă întreaga boltă a cerului, clipele momentului fiind cu totul speciale. O plimbare pe apă în bătaia razelor de soare, care străpung valurile și norii, va fi ideală pentru a vă încheia ziua cu farmec.

Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca și cum n-ar putea fi, ca și cum n-ar fi fost vreodată.

Percy Bysshe Shelley

Orașele nu se lasă mai prejos atunci când toamna pune stăpânire pe țară. Dacă vă doriți și o astfel de escapadă, ce spuneți să admirați culorile toamnei de la altitudini mari, precum vârful Tâmpa, Poiana Brașov și Cetatea Râșnov? Fiind locații strâns legate de natură, culorile tomnatice se revarsă peste pădurile ce înconjoară aceste frumoase locații de munte din inima Brașovului. Nici plimbările de-a lungul Clujului, Sibiului sau Timișoarei nu sunt mai prejos, parcurile fiind de o frumusețe încântătoare, potrivite pentru îndrăgostiți.

Dacă sunteți curioși care este locația noastră preferată, ei bine, Cheile Țășnei ne-au cucerit pe deplin cu ale lor peisaje de vis. Locul în care toamna domină în cel mai plăcut mod este aici, o bucată de paradis, unde doar cei pasionați de drumeții și acest anotimp, vor putea să se bucure pe deplin. Cheile Țășnei fură inimile călătorilor ce pășesc pe ale lor cărări, vrăjiți de culorile superbe, de imagini și peisaje. Toamna este timpul ideal când puteți să le vizitați. Chiar dacă sunt localizate în zonă de munte, căldura verii vă împiedică să le admirați. Însă, odată cu venirea toamnei, nu doar veți avea parte de un traseu mai accesibil, dar și peisajul este cu totul diferit și mult mai atractiv. Care este locația voastră preferată de toamnă?


Like it? Share with your friends!

536
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?