fbpx
527

Am trecut de multe ori prin Vama in drum spre Campulung sau Vatra Dornei insa niciodata nu m-am orpit sa stau putin si aici. In trecere din masina nu pare cine stie ce, un mic sat inghesuit de dealurile din jur. Ca mai toate asezarile din zona asta a Moldovei.

Am ajuns la concluzia ca daca vrei sa te simti cu adevarat in natura si sa te bucuri de peisaje si panorame pitoresti trebuie sa faci un efort minim si sa te deplasezi pana pe dealul din apropriere. Am facut asta de cateva ori si niciodata nu m-a dezamagit.

De data asta in Vama mi-am planificat dinainte un traseu de hikking destul de curajos (14km) pe care l-am dus cu greu la sfarsit. A meritat fiecare pas, dar pentru peisaje ar fi fost suficient si prima treime din el. Trebuie sa faci doar o mica plimbare si un mic urcus si vei fi recompensat din plin. Aaa… si mai trebuie sa o iei de dimineata…

Fiind octombrie la 7:30 cand am inceput eu alergarea abia se luminase. Era frig (3grade), liniste, ceata. Am alergat usor. Dupa vreo 2km pe drum am lasat casele in urma, am trecut pe langa doua stane si apoi am inceput urcusul. Nu mi-a luat mult sa ajung in varful dealului. Ceata era coborata la baza, iar soarele a rasarit de dupa ea. Rasaritul privit de aici a fost magic! Recomand experienta asta.


Citește mai mult: https://www.turistik.ro/drumetie-montana-in-vama-suceava-r6426


Like it? Share with your friends!

527
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?