528
482 shares, 528 points
steam train route along a wild valley in maramures AZG8RUL

Poveștile locurilor din țara noastră prind o altfel de aură odată cu sosirea toamnei. De ce? Fiecare locație se îmbracă atât într-un praf de culori superbe, cât și capătă o emoție aparte, o emoție pe care reușesc să o transmită tuturor călătorilor veniți să le descopere frumusețea. Cum sezonul ceaiului cald și al cafelelor aromate a sosit, ce spuneți de câteva excursii sau vacanțe prin cele mai atractive locuri ale României? Deoarece vara și-a făcut bagajele, astăzi vă sfătuim cum să călătoriți în toamna ce s-a instalat. Odată ce veți profita de îndrumările noastre,fiți siguri că vă veți bucura de o călătorie de-a dreptul deosebită.

Alegeți o locație romantică

Toamna este anotimpul nostalgiei, un anotimp ce readuce sentimentele și emoțiile melancolice. Trăită în doi, acesta se transformă într-o perioadă magică, ce merită trăită în doi. Dragostea plutește în aer, iar locațiile tomnatice sunt un paradis de nedescris. Tocmai din acest motiv, vă îndrumăm să alegeți un loc de vacanță în care toamna să fie admirată în întregime: de la culorile calde, la peisaje și mirosul pământului. Nu ratați apusurile, găsiți un loc de unde să vă puteți bucura de amurgul serilor, de soarele care se prelinge cu atâta pasiune către orizont. Toamna are cele mai deosebite apusuri, admirabile, am putea spune.

sunset in the carpathian mountains romania PW7K4CS

Natura- paradisul toamnei
Unde ar putea toamna să domnească decât în natură? Munții și ale lor împrejurimi sunt de-a dreptul admirabile, fiecare vale de stâncă îmbrăcându-se într-o paletă splendidă de culori calde. Pentru cei ce iubiți natura, vă recomandăm o escapadă către cele mai frumoase locații montane din țara noastră. Către Munții Făgăraș, Piatra Craiului și Parcul Național Munții Retezat, acolo unde drumețiile la pas sunt o plăcere pentru cei mai mulți turiști.

apuseni mountains romania misty autumn morning P9YMVEC

Aerul rece- aromă îmbătătoare
Am auzit adeseori turiști străini, ce odată ajunși în România mărturiseau: ,,De ar avea și țările străine măcar un colț ca acesta al României”. Astfel de cuvinte sunt de-a dreptul copleșitoare, văzând cum cei mai mulți călători apreciază la un nivel absolut tot ceea ce țara aceasta reprezintă. Odată cu sosirea toamnei, cei ce o recunosc în peisajele deja schimbătoare, o întâlnesc și în miresmele aerului. Cumva, aceasta își face loc printre ramurile pomilor, prin văile adânci ale munților, pe străzile golașe ale serilor și peste suflete. Cei ce iubesc acest anotimp, se vor bucura din plin de călătoriile tomnatice, România fiind deosebită în această perioadă.

wooden barn in the autumn with thatched roof trans P4LEQK3

Fiecare anotimp își are propria magie, o poveste, iar cei ce sunt capabili să privească în profunzimea locurilor, vor observa prezența lor. Sezonul estival a luat sfârșit, însă, aveți certitudinea că adevăratele călătorii de-a lungul țării încep abia acum. Luați-vă câțiva prieteni, familia sau partenerul și nu evitați să vizitați obiectivele turistice, doar pentru că toamna vine cu un val de aer rece. Nimic nu este mai deosebit decât aroma cafelei, într-o dimineață răcoroasă de octombrie, la balconul unei pensiuni. Dacă până acum căldura a fost o piedică din a ne bucura de frumusețile țării, ei bine, a venit timpul să profităm de acestea și să cunoaștem cât mai multe locații magice. Nu ratați o astfel de perioadă și vizitați fiecare colțișor ce vă intrigă. Nu veți fi dezamăgiți!

bucegi mountains romania PWRLAWJ

Like it? Share with your friends!

528
482 shares, 528 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii