fbpx
526

City-break-urile sunt la mare căutare atunci când te gândeşti la o ieşire de scurtă durată, eventual în extra-sezon. În concediu ori în vacanţă preferăm un alt fel de evadare. Companiile aeriene au pe lista destinaţiilor o mulţime de oraşe care îşi aşteaptă cuminţi rândul să fie vizitate, CFR are o ofertă interesantă pentru capitatele din estul şi centrul Europei iar agenţiile de turism ţin şi ele pasul cu ofertele de week-end şi transport cu autocarul. Înainte de a pleca la drum însă, hai să ne facem bagajul aşa cum trebuie!


Bagajul din avion

Αποτέλεσμα εικόνας για bagaje

Dacă ai ales un zbor low-cost, cel mai probabil nu ai bagaj de cală şi nici nu ai nevoie de aşa ceva. Undei mai pui că preţul pe care trebuie să-l plăteşti pentru un astfel de serviciu este descurajant raportat la preţul biletelor de avion. În bagajul de mână ai dreptul, de regulă, la un rucsac ori o geantă/troller de 7 – 10 kg (depinde de companie) şi dimensiunile de 55 x 40 x 20 cm şi un laptop cu aceleaşi dimensiuniDacă vrei, poţi lua cu tine şi o carte de citit şi dacă nu ştii ce să alegi, o idee ar fi o carte de călătorii, de ce nu? Avantajul net al faptului că ai doar bagaj de mână este acela că nu rişti sub nicio formă să-ţi fie pierdute lucrurile pentru că le ai tot timpul lângă tine.

Bagajul din tren şi din maşină

Σχετική εικόνα

Dacă mergi cu trenul ori cu maşina într-o mini-vacanţă de 2-3 zile într-un oraş, sigur că tentaţia e să pui cât mai multe lucruri în bagaj. Multe dintre ele inutile. Chiar dacă nu ţi se impune nicio limită de greutate ori dimensiuni atunci când călătorim cu altceva decât cu avionul, am putea profita de ocazie şi să tratăm astfel de deplasări ca un exerciţiu pentru atunci când vom zbura cu bagaj de mână.

Cum să ai un bagaj cât mai mic

Mi s-a întâmplat şi mie de multe ori să car după mine 5 perechi de pantaloni lungi şi tot atâtea fuste şi rochii pentru un week-end şi să nu fi purtat decât o singură pereche dar mi-am învăţat lecţia când am cărat în spate jumătate de zi rucsacul greu, pe jumătate plin cu lucruri care nu îmi erau indispensabile.

Ştii cum sunt fetele: pun în bagaj şi o geacă impermeabilă (poate plouă) şi o căciulă (poate e frig) şi costumul de baie (cine ştie pe unde ajungi şi ai nevoie de el). Ei bine, renunţă să mai faci asta. Mai întâi verifică pe un site de încredere cum va fi vremea în următoarele 2-3 zile în oraşul în care urmează să mergi. Dacă se anunţă 30°C şi niciun nor pe cer, nu are rost să iei umbrela ori geaca impermeabilă pentru că nu fac decât să ocupe loc inutil în bagajul tău de mână.

Un truc ar fi să cumperi un sac vidat care va înjumătăţi spaţiul ocupat de hainele tale astfel că nu va trebui să iei un rucsac sau o geantă uriaşă. În plus, dacă rulezi hainele în loc să le împătureşti, nu doar că mai salvezi ceva spaţiu dar ajungi şi cu ele impecabile la destinaţie pentru că nu se şifonează. Sau poţi să faci ca în clipul de pe theCityBreak.ro


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/fa-ti-bagajul-pentru-city-break.html


Like it? Share with your friends!

526
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?