fbpx
546

Cu toții ne dorim câteva zile de vacanță, indiferent de anotimp. Uneori merităm și acele zile în care să ne relaxăm și să uităm de toate problemele. Reușim să evadăm din rutina zilnică undeva la munte, la mare sau la prieteni și am face asta probabil mult mai des. Însă, există doi dușmani ai călătoriilor și anume: banii și timpul. Ce puteți face dacă vă doriți vacanțe mai dese, dar care să nu vă coste nici timp și nici bani? Ei bine, răspunsurile sunt simple și cât se poate de practice.

Pentru a câștiga timp pentru perioada vacanțelor, stabiliți-vă concediul încă de la început. Gândiți-vă bine în ce moment vreți să plecați și astfel, alegeți zilele libere pentru vacanța mult râvnită. Sfaturile pentru buget sunt mult mai detaliate, deoarece în cazul lui se pot face mai multe. Timpul ține de fiecare persoană și de modul în care îl poate programa. 

Newsletter-ul, un principal mod prin care să obții o ofertă bună de vacanță

Se întâmplă adeseori ca agențiile de turism să lanseze diferite oferte pentru turiști. Ofertele pot fi cu privire la cazare, transport sau bilete. De exemplu, dacă vă abonați la nwesletter veți fi în pas cu toate anunțurile agenției, care uneori pot suna astfel: ,,Un bilet redus cu 50% poate fi achiziționat în 24 de ore”. Motivele reducerilor pot fi diverse: agenția oferă o cazare mai ieftină în acele stațiuni încă nedescoperite de turiști doar pentru a îi atrge, sau oferă biletele nevândute la jumătate de preț doar pentru a fi ocupate toate locurile rezervate. Astfel de informații le veți obține doar prin abonare sau dacă veți urmări constant site-ul diferitelor agenții de turism.  

Caută informații și programează vacanța mai devreme

Dacă vă veți organiza vacanțele încă de la începutul anului, veți știi ce fel de locații vă îndeplinesc cerințele financiare. De exemplu, dacă alegeți o anumită destinație, prețurile acesteia se pot schimba odată cu trecerea timpului. De sărbători pot apărea reducerisau diferite oferte profitabile pentru voi. Dacă ați alege o vacanță cu doar câteva zile în urmă, nu ați avea timp să urmăriți tot acest proces. Același lucru se întâmplă și cu biletele de avion. Sunt anumite perioade din an când acestea sunt reduse extrem de mult. Informarea din timp este cea mai bună variantă prin care puteți să găsiți o locație de vis și la prețuri mici. Astfel, se poate întâmpla să nu aveți parte doar de 1-2 vacanțe pe an, ci chiar de mai multe dacă reușiți să căutați suficient de bine. 

Biletele trebuie cumpărate cu câteva luni înainte

Modul în care companiile lucrează mai nou este mult mai acceptabil pentru turiști. Cu toții știm că biletele cumpărate cu câteva luni mai devreme sunt mult mai ieftine. Însă, probabil vă întrebați ce se întâmplă dacă în acest timp intervine ceva și nu mai puteți pleca. Ei bine, așa cum spuneam, companiile de zbor, spre exemplu, pot reprograma zborul sau chiar returna banii. Există și varianta ca aceștia să rămână într-un cont și să îi folosiți atunci când vă veți decide asupra unei vacanțe.

Un grup mare și o organizare bună

Dacă vă veți organiza și veți alege să călătoriți într-un grup clar costurile vor fi reduse. De exemplu, puteți alege varianta unei cazări la o vilă, unde automat prețul total va fi împărțit la tot grupul. Același lucru se aplică și la transport dacă decideți să călătoriți cu mașinile. Benzina poate fi plătită de tot grupul și astfel veți reuși să economisiți o parte din bani. Mesele pot fi organizate de către voi, fără să mai mâncați la restaurante scumpe și sofisticate. Un grătar cu prietenii bate orice fel de local. 

Recomandările localnicilor

Zonele turistice dețin restaurante, magazine și diferite zone comerciale foarte scumpe. Este o strategie în tot acest fapt, însă, dacă ați căuta să vorbiți cu diferiți localnici, puteți afla informații și despre alte locuri. Spre exemplu, aceștia vă pot spune de restaurante unde serviciile sunt mai ieftine sau unde se află magazinele producătorilor locali. Astfel, veți putea eonomisi din bani și îi veți folosi pentru altfel de activități. 

Nu toate atracțiile turistice îți pot fi atractive

Dacă nu sunteți pasionați de artă, nu vizitați un muzeu a cărui intrare poate fi foarte scumpă, doar de dragul de a vedea un astfel de loc. Atracțiile turistice ale unui oraș nu sunt mereu pe placul oricărui vizitator, deci dacă nu vă doriți foarte mult să vedeți un anumit reper turistic, nu vă aruncați cu capul înainte și mai bine folosiți banii la ceva ce chiar vă place și vă interesează. 


Acestea sunt câteva dintre sfaturile noastre de vacanță. Dacă le vei urma, cu siguranță vei econimisi mai mulți bani și vei putea călători de câte ori îți dorești. Trebuie doar să fii mult mai atent la alegerea unei vacanțe, pentru că pe cât de nesemnificativ îți pare, astfel de sfaturi sunt de fapt foarte importante. Bucură-te de sezonul estival fiind econom! 


Like it? Share with your friends!

546
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?