fbpx
568

Oof dacă mi-ai fi văzut primele bagaje când mergeam în vacanțe prin studenție! Luam cu mine tubul mare de șampon, pe cel de balsam, de duș, toate cosmeticele, o mulțime de haine și aproape toate încălțările. Bineînțeles că mare parte din ele nu le foloseam și mai pățeam și câte o nepățită de mi se vărsa câte vreun recipient în geamantan pe drum. Haos! Iar hainele nu erau ținute în sine ci doar piese care la destinație nu se puteau combina într-un mod prea fericit. După ani și ani am învățat, în mare parte, să călătoresc light, adică să iau cu mine doar strictul necesar și în volum cât mai mic. Tot o dată cu vârsta am învățat foarte multe despre mine și despre ce e bun pentru mine ca TravelGirl, cum că îmi place din ce în ce mai mult confortul dar și că am nevoie de îngrijire și atenție. De exemplu, îmi cumpăr încălțăminte de calitate care să nu-mi facă vacanțele un chin, știu că am mereu nevoie de două creme de față și neapărat cu protecție solară pentru tenul meu alb și sensibil, o cremă de corp hidratantă, iar părul, dacă nu vreau să arăt ca o mătură creață, are nevoie de produse cu adevărat bune. Puțin și bun.

Am tot scris aici de-a lungul timpului despre bagajul de călătorie, fie că e vorba despre cel pentru un city break, cel pentru vacanța cu familia ori despre ce ai voie și mai ales ce nu ai voie în bagajul de mână în avion. Azi povestesc un pic despre cum îmi îngrijesc părul în vacanță, despre peria Liss Brush 3D și cosmetice care mă însoțesc mereu, oriunde aș merge.

Ce conține bagajul meu într-un city break

În aproape toate city break-urile din străinătate, unde merg cu avionul, sau din țară, unde merg cu mașina, iau cu mine doar un bagaj mic, de mână. Chiar dacă zbor cu o companie aeriană de linie care oferă în prețul biletului și un bagaj mare la cală, nu îl iau pentru o vacanță de 2-3, chiar și 5 zile. Fac asta din cel mai simplu motiv: nu-mi place să car ditamai geamantanul prin aeroport, prin autobuzul ori trenul de transfer, pe scări. Așadar, pentru un citybreak care prin definiție durează în jur de 3 zile, am mereu în bagaj (troller mic de mână sau rucsac) cam aceleași lucruri:

  • pașaport sau act de identitate, cardul bancar și câțiva mărunți cash, asigurarea de călătorie. De multe ori îmi las portofelul acasă, e voluminos și inutil.
  • gadget-uri: kindle-ul sau o carte, încărcătorul de telefon, telefonul, camera foto (nu mereu), peria de păr.
  • haine, încălțăminte și accesorii, pe lângă cele de la purtător: o bluză/zi, un pulover/geacă, o pereche de pantaloni, lenjerie, o pereche de încălțări comode, ochelarii de soare și o eșarfă. Ca să ocupi cât mai puțin loc, pune 2-3 haine împăturite una peste alta și apoi rulează-le, se vor păstra astfel și mai puțin șifonate.

De vreun an-doi, nu mai printez niciun bilet de avion, rezervare ori itinerar, ci le salvez în telefon. De asemenea, nu mai adun nici prea multe hărți fizice ci îmi salvez Google Maps offline pe telefon ca să pot folosi GPS-ul oricând.

Obiecte bonus în bagaj: adaptor de priză (în țările în care este necesar), mini-trepied și/sau băț de selfie (în ultima vreme am trecut lejer cu ele în aeroport).


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/noutati/bagaj-mana-city-break-perie-indreptat-par.html


Like it? Share with your friends!

568
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?