fbpx
554

România nu încetează din a ne surprinde cu ale sale frumuseți naturale, create doar prin mâna magică a naturii. Regăsim o mulțime de locuri cu totul speciale ce au acaparat atenția turiștilor de pretutindeni. Suntem aici pentru a vă face cunoscute cele mai deosebite locuri și pentru a vă povesti despre fiecare colț din țara noastră, a tuturor. Ne îndreptăm astăzi atenția către o perlă a turismului românesc, care a captat privirile tuturor celor ce au ajuns să îi calce teritoriul. Despre Groapa Ruginoasă din Apuseni vă vom prezenta un tur virtual, iar cu prima ocazie nu ezitați să o vizitați, fiind un monument al naturii.

Localizare

Groapa Ruginoasă se află localizată în partea sud-estică a județului Bihor, făcând parte din lanțul carpatic, mai exact din grupa montană a Apusenilor. Se întinde pe o suprafață de 20 de hectare, fiind  de o frumusețe rară, atât în România, cât și în lume. A fost declarată arie protejată de interes național și este printre cele mai căutate locații de către turiști. Această arie face parte din Parcul Natural Apuseni și s-a format de-a lungul timpului datorită eroziunii solului prin șuvoaie, lucru care a determinat apariția straturilor de cuatițe de o nuanță cu totul specială, roșie violet. În fiecare an groapa se mărește, înghițind copacii care se află în apropierea ei. Pentru a ajunge la destinație există un traseu foarte bine indicat.

O astfel de locație este ideală pentru cei ce sunteți îndrăgostiți de natură și de peisajele ei. Odată ce veți porni la drum, pregătiți-vă cu un echipament de sport și pentru imagini spectaculoase. Valea este una minunată ce poate fi admirată în mod special vara. Fiecare zonă își are momentul de glorie, iar Groapa Ruginoasă strălucește într-un mod aparte în razele soarelui de vară. Este un monument natural creat în timp, care ne încântă astăzi cu autenticitatea lui. Apreciată de sute de turiști, această groapă a devenit printre cele mai căutate la nivel național.

Pentru cei ce sunt pasionați de fotografie, în mod special de aceste fenomene naturale care dau naștere unor monumente, Groapa Ruginoasă din Apuseni este ideală pentru a îi fi fotografiată frumusețea cu totul aparte. Este locația perfectă și pentru aceia ce își doresc să evadeze din orașele aglomerate, undeva cât mai departe. Aici doar liniștea dăinuie pământul, totul fiind îmbătat într-o atmosferă naturistă.

Ce mai puteți vizita odată ce ați ajuns la Groapa Ruginoasă?

Cel mai interesant aspect la anumite obiective turistice este acela că ne dau șansa să mai putem vedea și alte locații speciale, datorită poziționării foarte bune. Astfel se întâmplă și cu Groapa Ruginoasă. Dacă vă veți hotărî să o vizitați, veți avea ocazia de a vedea și Biserica din Lemn din Cociuba Mică, ce datează încă din secolul al XVIII-lea. Cum de altfel, veți putea parcurge și rezervațiile naturale precum: Avenul Borțigului, Complexul Carstic din Valea Ponorului, Fâneața Izvoarelor Crișul Pietros, Groapa de la Bârsa, Molhașurile din Valea Izbucelor, Pietrele Galbenei, Piatra Bulzului, Pietrele Boghii, Poiana Florilor, Platoul Carstic Padiș, Platoul Carstic Lumea Pierdută, Peștera lui Micula.


Like it? Share with your friends!

554
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?