fbpx
545

După multă muncă, weekend-ul ăsta am luat o gură de aer proaspăt, o îmbucătură de pește bun și un pahar de vin de viță nobilă în Măcin. Cu scopul de a vizita Curtea Regală, am ajuns în Nordul Dobrogei și am avut parte de un sfârșit de săptămână minunat, mult peste așteptări. Cum noi am reușit să facem și să vedem foarte multe în zilele acestea, îți spunem și ție ce poți face într-o singură zi dacă ajungi în Măcin. Ai nevoie de o mașină, o pereche de încălțări sport și chef de ducă.

Cum ajungi în Măcin

Dacă vii din București sau din orice alt oraș la vest de Dunăre, mergi până în Brăila, traversează orașul spre Galați, iar la ieșire nu rata străduța la dreapta care te duce până la bac. Acesta circulă de la 6 dimineața până la 10 seara iar dacă cumva ai întârziat prea mult, se fac curse speciale la prețuri… speciale. Se trece din jumătate în jumătate de oră spre Smârdan. După ce ajungi în Smârdan, mai ai de mers 13 kilometri (drept înainte) până în Măcin.

Dacă vii din nordul țării, treci cu bacul de la Galați și mergi 25 kilometri pe direcția I.C. Brătianu – Garvăn – Jijila – Măcin.

Ce e de făcut în Măcin

Probabil că atunci când te gândești la Măcin, primul lucru care îți vine în minte este muntele. E drept că Parcul Național Munții Măcin sunt atracția principală a zonei dar sunt o mulțime de alte lucruri pe care le poți face. De la trasee montane sau pe bicicletă și călărie până la degustări de vinuri. Dar s-o luăm încet și să vedem ce poți face într-o singură zi în Măcin.

Traseu în inima Munților Măcinului

Nu trebuie să ai vreo formă fizică de invidiat pentru că Măcinul e bătrân și domol. Pantele sunt mici, cărările sunt late iar marcajul merită felicitări. Dacă totuși ai antrenament, poți veni cu bicicleta de munte. Ai grijă însă să ai destulă apă la tine pentru că nu prea sunt izvoare pe traseu și mare atenție la vipere. Restul e o adevărată plăcere.

Noi am ales traseul Greci – Dealul cu Drum care pornește din satul Greci (la 10 kilometri de Măcin) și de-a lungul drumului am avut parte de priveliști superbe asupra depresiunii, satului și Dunării. Deși muntele încă nu a înverzit, atmosfera este incredibilă: se aud doar vântul și păsările iar din loc în loc mai vezi câte o floriciă sau un mușuroi de gândăcei. Peste vreo lună apar pe cărare și țestoasele dobrogene.

Traseu Macin


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/ce-poti-face-in-1-zi-in-macin.html


Like it? Share with your friends!

545
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?