546
662 shares, 546 points

Când vreau să evadez câteva zile din București și nu am nimic planificat (bilete de avion cumpărate, de exemplu), caut destinații cât mai aproape de casă, unde să ajung repede cu mașina, dar care să nu fie sufocate de turiști. Satele Șirnea, Peștera și Măgura, din județul Brașov, lângă Moieciu, mă surprind de fiecare dată și au fost mereu o alegere excelentă de vacanță.  Pentru mine locurile astea sunt perfecte dacă vreau să mă relaxez; am găsit aici de fiecare dată același aer curat, mâncare bună, din produse locale, gazde primitoare și liniște, multă liniște.

Dacă ajungi în zona Bran-Moieciu, nu te mulțumi cu o vizită la castelul Bran (e atâta kitsch acolo încât nici străinilor nu le recomand să meargă acasă la Dracula), un bulz mâncat la un restaurant pe marginea drumului și 2-3 poze. Dacă vrei o vacanță memorabila, una cu drumuri înguste și foarte slab circulate, cu lapte adevarat și brânzeturi felurite, cu o cameră cu vedere către Bucegi sau Piatra Craiului, cu văcute mugind la prima oră a dimineții și fânețe în culorile curcubeului, abate-te puțin de la drumul național 73/E574 și n-o să-ți pară rău.

În Peștera și Măgura  ai să intalnesti turisti ce calatoresc impreuna cu copii mici, bicicliști de toate vârstele și de toate națiile care strabat traseele pe două roți, montaniarzi care pleacă în traseu în Piatra Craiului, alpiniști care vin la cățărat în Cheile Zărneștilor și pasionați de fotografie (Mihai Moiceanu organizează la toamnă un workshop de fotografie la Peștera – îl recomandăm).

Cum ajungi la Peștera, Șirnea și Măgura?

Pe DN 73/E574, venind dinspre Zărnești, în dreptul localității Moieciu de Jos, faci dreapta și continui pe DJ 112G încă 8,5 km, până la intrarea în satul Peștera (drumul e asfaltat doar până la intrarea în sat și apoi e pietruit – practicabil cu orice mașină, în timpul verii). Ca să ajungi  la Măgura trebuie să faci dreapta la intersecția din dreptul hotelului Nobillis și să mergi pe un drum îngust, unde cu greu încap două mașini, încă 6 km. Din Măgura mai sunt 6 km până în Zărnești.

Unde mănânci în zona Bran – Moieciu?

Sunt destule pensiuni și restaurante în zonă, unde să mănânci un prânz sau o cină gustoasă, dar eu îți recomand să iei coșul de picnic și să iei într-o zi un brunch pe pajiște, printre milioanele de flori.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/idei-de-weekend-satele-sirnea-pestera-si-magura.html


Like it? Share with your friends!

546
662 shares, 546 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
10
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
40
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
30
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
20
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF