fbpx
557

Ultimele săptămâni au fost și continuă să fie fierbinți, acesta nu mai e un secret pentru nimeni, așa că am profitat de fiecare zi și de fiecare weekend liber pentru câte o porție de răcoare. Iar pentru mine răcoarea e pe munte. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție și nici nu vrei să cheltui prea mult, îți recomand un traseu tip circuit de jumătate de zi în Munții Ciucaș: cinci ore cu aer curat, temmperaturi de până în 20 de grade, soare, peisaje superbe, liniște și o porție de mișcare pentru o săptămână întreagă.

Traseu: Cheia – Cabana Muntele Roșu – Fântâna Ioan Nicolaie – Cabana Ciucaș – Șaua Gropșoarele – La Răscruce – Cabana Muntele Roșu

Cum ajungi: Din Ploiești, pe drumul prin Văleni, Cheia, spre Brașov, imediat după Cheia, e un indicator spre Cabana Muntele Roșu iar drumul cotește brusc la dreapta. De la șosea și până la cabană sunt 3 kilometri pe care poți să-i parcurgi pe jos poate mai repede decât cu mașina, căci drumul este tare prost. Noi am urcat încet cu o Skoda Octavia dar ne-am jurat că nu vom repeta experiența, spre binele mașinii.

Cabana Muntele Roșu – Fântâna Ioan Nicolaie – Cabana Ciucaș

Marcaj: dungă galbenă

Durată traseu: 1 oră și jumătate

După ce ajungi la Cabana Muntele Roșu, lasă mașina în parcare și pornește pe traseul marcat cu dungă galbenă. Cărarea este bătătorită și extrem de bine marcată iar drumul urcă lin prin pădure. Din când în când, printre copaci, zărești în partea stângă Țiglăile dinspre Vârful Ciucaș. În curând, drumul coboară puțin și se intersectează cu râul Teleajen și drumul forestier de pe Valea Berii. Aici vezi și Fântâna Ioan Nicolaie de unde te poți aproviziona cu apă. Traseul continuă pe drumul forestier cu un urcuș abrupt și susținut. Deși poate părea foarte plictisitor, această bucată de drum poate fi chiar amuzantă pentru că ai ocazia să vezi diverse mașini 4×4 de oraș care se chinuie să urce până la Cabana Ciucaș. Puține reușesc, cam una din zece. Drumul forestier se termină în fața Cabanei Ciucaș unde deja e rost de o pauză.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/aventura/traseu-muntii-ciucas-saua-gropsoarele.html


Like it? Share with your friends!

557
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?