528
482 shares, 528 points
water lily 2504842 1920

Natura este una dintre cele mai surprinzătoare arte ale pământului, reușind să dea naștere unor opere absolut magnifice. Există unele locuri în lume ce par desprinse din cel mai frumos și pur paradis, fiind descrise drept „bucăți rupte din Rai”. Odată ce vă veți da șansa să călătoriți în lungul și latul lumii, veți avea oportunitatea imbatabilă de a cunoaște locații absolut divine. Însă, până la acel punct, ce spuneți dacă am încerca să descoperim astfel de locuri și în țara noastră? Din fericire, în România regăsim o frumoasă gamă de locații încântătoare, unde natura este singura și unica stăpână. Sunteți curioși în ce loc aceasta a creat o capodoperă naturală?

Lacul cu nuferi

O zonă strălucitoare din județul Vâlcea este Lacul cu nuferi, unde se strâng turiști din diferite zone ale țării pentru a admira frumusețea florilor de nufăr. Zona este renumită pentru faimoasele băi termale, care au reușit să atragă sute de oameni. Însă, o atracție minunată este reprezentată de acest lac absolut deosebit. Naturalețea locului este de-a dreptul încântătoare, iar împrejurimile  sunt îmblânzite doar de vegetație. Totul este conturat în liniște și cântec de păsări, fiind ideal pentru câteva clipe de relaxare în mijlocul unui paradis natural. Aici verdele a dominat peisajul, îmbinându-se armonios cu restul culorilor, în mod special cu rozul pal și galbenul petalelor de nufăr. Locația se află în imediata apropiere a Băilor Olănești, traseul fiind foarte bine indicat de panouri.

water lily 1585159 1920
white water lily 4375773 1920

Piatra Scrisă

Poate mulți se întreabă cum într-o astfel de locație, nu tomai cunoscută, dar nici foarte retrasă, ar putea exista obiective turistice atât de frumoase. Un alt loc ce a impresionat prin splendoarea naturii și a peisajelor, este traseul către Piatra Scrisă. Și nu, nu este un nume metaforic, atracția principală fiind chiar o stâncă scrisă, în care au fost sculptate diferite semne. Însă, drumul până aici este de-a dreptul splendit. Pregătiți-vă de imagini încântătoare, care va vor îmbăta privirile. Stâncile, pădurile și căile înverzite, toate crează un paradis natural, în care oricine și-ar dori să petreacă o bună bucată de timp. Este perfect pentru cei ce își doresc o drumeție, locul ideal pentru aer proaspăt și liniște deplină.

WhatsApp Image 2021 08 09 at 23.29.48 1

Chiar dacă drumul nu este același, însă pentru că locația respectivă se află în același județ, Cheile Bistriței sunt o splendoare vara, în mod special toamna, când aerul de munte este cumva mai curat, iar pădurile se îmbracă în niște culori aprinse divine. Către Horezu, drumul se ramifică la dreapta, de aici fiind o cale simplă până la poalele muntelui, de unde începe traseul printre stânci. De asemenea, vizitate sunt mănăstirile Bistrița și Arnota, cea din urmă este localizată în vârf de stanca, peisajele fiind impresionanate din acest punct. Cheile sunt deschise pe un traseu de câțiva kilometri, iar unele părți permit staționarea pentru diverse activități recreative: camping, grătare etc. Sunt străbătute de un râu splendit, iar văile munților sunt presărate cu păduri de brazi. Cât despre urși, zona este păzită, turiștii fiind informați încă de la început de situația actuală a locației. 


Like it? Share with your friends!

528
482 shares, 528 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii