540
785 shares, 540 points
8022aacc e91f 48d3 b386 8edf6e7d5c54

Călătorim astăzi de-a lungul regiunilor țării pentru a cunoaște o parte din frumusețile lor. Și pentru că vara deja este aici, lista locațiilor de vacanță ar trebui să fie pregătită. Sunt multe repere turistice în România ce merită vizitate nu numai o dată, căci cu trecerea timpului acestea nu își pierd din aspectul lor minunat, ci devin din ce în ce mai atractive. Care sunt locurile ce nu au încetat din a surprinde vizitatorii?

Fiecare regiune s-a remarcat prin locații de vis, tradiții și obiceiuri. Tocmai din acest motiv, pornim la pas prin colțurile țării pentru a ne bucura de o vacanță virtuală prin cele mai frumoase locuri ale României.

Grădina Zmeilor
Nu vă gândiți la o grădină oarecare, căci Grădina Zmeilor situată la 70 km de Cluj este o adevărată rezervație naturală. Ce este deosebit la acest loc? Ei bine, ceea ce caracterizează grădina sunt stâncile de forme și culori ciudate. Fiecare piatră își are propriul nume și în mod special, propria legendă. Miturile despre aceste minuni ale naturii sunt multe și pot fi auzite de la localnici. Este locația perfectă pentru o zi de relaxare, departe de populație și gălăgia orașelor.

Soveja
Probabil satul țărănesc nu vă este cel mai drag, dar la Soveja trebuie să ajungeți. Stațiunea are cel mai ozonat aer de pe continent și se află într-o zonă absolut minunată. Se află în inima Munților Vrancei, peisajul fiind unul minunat. Case bătrâne, oameni primitori, păduri de brad și văi parcă infinite; Soveja fiind un muzeu etnografic în aer liber.

1aba012f 396e 4243 bf66 e7c64f4b30e1

Biserica din Pustietate
Ajungem în Satu-Mare, între orașul Carei și comuna Petrești. Despre acest loc nu se știu foarte multe, fiind o biserică aflată în mijlocul sălbăticiei, ce a atras turiștii datorită legendei. Ce se știe despre ea? Mulți spun că ușile ei se deschid doar în noaptea de Sfântă Mărie. Însă, ușile se deschid singure fără ca cineva să le atingă. Acest lucru are loc doar o singură dată pe an.

Rozariul de la Mândruloc
Pentru cei ce iubiți florile, în special trandafirii, nu trebuie să ratați o asemenea locație. Rozariul de la Mândruloc din județul Arad cuprinde peste 2000 de soiuri de trandafiri, unii unici în România. Cel mai cunoscut este cel cu floarea în multiple culori, ale cărui petale sunt nuanțate diferit.

b4e0ed47 bbfe 45f8 9ecc 3ca1ee05385b

Cascada Cailor
Cea mai mare cascadă din România o regăsim în Munții Rodnei. Cu o înălțime de 90 de metri, cascada a impresionat datorită frumuseții sale naturale. Apa cade agitată din vârful cerului, peste pământul neajutorat, provocând un zgomot ce nu stresează, ci reușește să liniștească orice turist. Odată ajunși aici veți uita de probleme și gândurile stresante, iar pentru câteva clipe veți fi doar voi și natura din împrejurimile cascadei.

Templul Coral
Localizat în inima capitalei, Templul Coral este cea mai mare construcție din mozaic din România. Acesta a fost construit în anii 1800, în lume existând doar 100 astfel de clădiri.

0e70421d d9da 4004 92e7 07bee5abd34b

Castelul Peleș
Ajungem în Sinaia, unde Regele Carol I și-a ridicat o casă de vacanță, ce în final a rezultat a fi un veritabil castel. Vizitat anual de mii de turiști, Castelul Peleș reprezintă una dintre perlele turistice, culturale și arhitecturale ale României. Păzit de vârful grandios al muntelui, peisajul este unul spectaculos, castelul fiind o deosebită construcție.

cdc921b1 0d8a 41cd adb1 4d8d0b70fc06


Like it? Share with your friends!

540
785 shares, 540 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii