540
784 shares, 540 points

Călătoriile reprezintă un hobby pentru mulți oameni. În ajutorul acestora a fost creată harta cu 11.000 de locuri din întreaga lume, iar România este și ea prezenta cu câteva zeci de atracții turistice.

In materialul realizat de Atlas Obscura, Romania este prezenta cu mai mult de 20 de obiective turistice:

Biserica Densus este “una dintre cele mai vechi biserici din Romania si se crede ca a fost construita pe locul unui templu pagan”, spun cei de la Atlas Obscura.

Pestera Ursilor este si ea printre recomandari. Despre aceasta cei care au facut harta amintesc ca a primit aceasta denumire dupa ce in interior s-au gasit peste 140 de schelete de ursi.

Localitatea Bezidu Nou completeaza lista din Romania. Acest sat a fost acoperit de apa in 1989 dupa ce a fost inundat in repetate randuri de paraul Cusmed. “Acest sat romanesc a fost inecat, dar este departe de a fi uitat”.

Si satul Geamana, acum acoperit de deseuri provenite de la cariera de cupru de la Rosia Poieni, se afla pe lista.

Nu puteau lipsi Salina Praid sau Salina Turda. O alta recomandare este Muzeul Consumatorului Comunist, din Timisoara, unde se gasesc “elemente dintr-un mod de viata care nu mai exista”.

Castelul Corvinilor i-a impresionat si pe cei care au realizat harta si este si el prezent printre recomandari.

Lista din Romania continua cu Manastirea Snagov, Vulcanii noroiosi, Strada Sforii din Brasov, Muzeul de Vanatoare “August von Spiess” din Sibiu, Palatul Mogosoaia, Cazinoul din Constanta, Muzeul National Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida” din Bucuresti, Castelul Peles, Manastirea dintr-un lemn din Francesti, Templul de la Sinca Veche, Chipul regelui dac Decebal aflat pe malul stancos al Dunarii, Cascaga Bigar, Trovantii din Costesti, Manastirea Horezu, semnele din Brasov si Rasnov care amintesc de Hollywood, Lacul Sfanta Ana, Muzeul Zoologic din Cluj.


Sursa: ziare.com


Like it? Share with your friends!

540
784 shares, 540 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii