fbpx
590

Sezonul estival este deja aici și mulți căutăm locurile perfecte pentru vacanța perfectă. După pandemia care ne-a interzis să avem parte de zilele mult dorite de concediu, singura noastră dorință este să fugim undeva departe de stresul zilnic al orașelor aglomerate și să ne bucurăm pe deplin de frumusețea locurilor naturale. Iar pentru că situația actuală nu este chiar una favorabilă, vom vizita cele mai deosebite locații turistice de pe teritoriul României. Fiți siguri că și în țara noastră veți regăsi acele locații parcă desprinse din reviste.

Nu este nevoie să mai călătoriți pe insule exotice sau în țările străine, pentru că și în România puteți avea parte de vacanțe de neuitat în locații absolut încântătoare. Vă vom prezenta 8 destinații de vis pe care le puteți adăuga pe lista celor ce doriți să pe vizitați vara aceasta. Aveți certitudinea că aceste locuri sunt minunate și sigur vă vor oferi liniștea după care probabil tânjiți.

Pentru că vacantele exotice sunt la mare căutare, din fericirile și pe teritoriul țării există câteva locații cu un astfel de specific. În aceste locuri natura este singura stăpână peste împrejurimi. Vegetația și fauna sunt atât de bogate, încât, ajunși pe pământul acestor locuri vă veți contopi cu natura, cu cântecul păsărilor și foșnetul frunzelor. Liniștea dăinuie printre copaci, iar ecoul sunetului apelor curgătoare este singurul care cutremură locul.

Cascada Cailor
Localizată în Munții Rodnei, aceasta este considerată cea mai mare și înaltă cascadă din întreaga Românie. Măsoară o înălțime de aproximativ 80 de metri și se află la o altitudine de 1300 m. Locația exactă este Rezervația Piatra Rea, cascada formându-se pe cursul unui râu, pe nume Fântâna.

Cascada Văioaga
Aflată în Parcul Național Cheile-Nerei, deosebita cascadă este la mare căutate de către turiști din toate colțurile țării. Acest lucru se datorează frumuseții aparte pe care cascada o deține. Peisajul este unul impresionant, definit doar de simplitatea naturii și a felului în care a reușit să transforme un loc într-o adevărată filă de poveste.

Cascada Răchițele
Cunoscută drept și Vălul Miresei, cascada Răchițele se află în Munții Apuseni, situată pe Valea Stanciului. Înălțimea apei este de aproximativ 30 de metri și are forma unui voal de mireasă. Legenda locului este legată de o frumoasă tânără, ce s-a aruncat de pe stâncile cascadei suferind din iubire. Se spune că voalul a rămas agățat de crengi, apa astfel, luând forma acestuia.

Cascada Beușniței
Aflată și ea tot în tărâmul magic al Parcului Național Cheile-Nerei, Beușnița a încântat prin splendoarea succesiunilor de cascade, care s-au format de-a lungul trecerii anilor. Un astfel de fenomen este unic și din acest motiv cascada este considerată specială în rândul obiectivelor turistice din România.

Lacurile nu sunt mai prejos și și ele oferă imagini spectaculoase. Împrejurimile vă poartă spre alte lumi, iar locurile în sine par rupte din paradis. Momentele petrecute la marginea lor sunt inedite, incomparabile și minunate. Liniștea este deplină, singurul sunet fiind cel al apei și al vântului lin, ce se scurge ușor printre pădurile dese din apropierea lacurilor.

Lacul Roșu
În Munții Hășmașul Mare, județul Harghita, veți întâlni această capodoperă a naturii. Imaginile vorbesc de la sine și vă prezintă ce peisaje impresionante puteți întâlni în acest loc. Tot ce puteți face este să alegeți o astfel de locație și să vă bucurați pe deplin de câteva momente de relaxare și liniște. Culorile ce definesc Lacul Roșu fură privirile oricui și încântă fiecare călător, ce pășește pe teritoriul lui.

Lacul Vulturilor
Cunoscut drept și Lacul fără fund, aceta se află în Munții Siriului, din județul Buzău. Adâncimea lui nu este decât de 2,5 metri și este aflat la o altitudine de 1,420 metri. Peisajul ce înconjoară locul este absolut deosebit, turiștii fiind profund impresionați de felul în care natura poate transforma unele locații.

Lacul Ochiul Beiului
Perla turistică a României sau bine spus diamantul albastru din România, se află alături de Cascada Beușnița, localizat la loc de cinste în Parcul Național Cheile-Nerei. Nu mai este niciun secret că acest lac este o adevărată minune a naturii. Culoarea apei a încântat toți turiștii veniți să se bucure de peisaj și de câteva clipe petrecute departe de traficul infernal al orașelor. Un astfel de loc nu vă poate oferi decât fericire absolută.

Lacul Vidraru
Pe drumul Transfăgărășan, lacul Vidraru nu a încetat din a opri turiști pentru a îl admira. O întindere uriașă de apă, în care cerul se oglindește cu atâta măreție, a furat privirile tuturor călătorilor, aceștia fiind impresionați de frumusețea împrejurimilor. Este o deosebită locație pe care și pe ea natura a transformat-o într-un loc absolut special și încântător.


Like it? Share with your friends!

590
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?