556
762 shares, 556 points
delta neajlovului comana

Unde ieșim la aer liber din București pentru câteva ore sau chiar pentru un weekend, care sunt obiectivele turistice pe care le putem vizita în împrejurimile Capitalei? Iată o întrebare pe care mulți și-au adresat-o și la care încerc să ofer un răspuns cât mai cuprinzător.

Indiferent dacă îți place istoria sau arta, preferi să te relaxezi activ și să practici diferite sporturi sau pur și simplu vrei să te plimbi lejer la aer curat, în natură, ai ce să faci în împrejurimile Bucureștiului, sunt destule locuri interesante și frumoase la nici 40 de kilometri.

oite comana

Câteva obiective turistice interesante, pe care merită să le vizitezi, se află la cel mult 40 de kilometri de București și ar fi păcat să le ratezi, unele dintre ele sunt deja destul de celebre pe marile site-uri internaționale de turism care le recomandă.

Iată câteva recomandări de obiective de vizitat în apropierea Capitalei.

Palat Brancovenesc mogosoaia

-Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia este locul perfect pentru a petrece o zi departe de agitația Bucureștiului cel prăfuit. Aici poți vizita Palatul Brâncovenesc–transformat în Muzeu de Artă- și admira colecția de tapițerii și obiectele care au aparținut unor voievozi, te poți plimba pe aleile umbrite ale parcului, pe malul lacului. La Mogoșoaia poți face un picnic pe iarbă sau chiar și un grătar, în zonele amenajate, după ce te-ai plimbat cu bicicleta. Cei mici au și un loc de joacă și e bine de știut că există posibilitatea să iei lecții de caiac la parcul acvatic Acvamania. Frumusețea locului l-a atras pe Constantin Brâncoveanu, care a construit aici mai întâi o biserică, finalizată în 1688, situată în afara zidurilor ,,cetății”. În curte se află Palatul Brâncovenesc, care găzduiește un Muzeu de Artă, cuhnia-vechea bucătărie medievală – și Vila Elchingen, azi centru de evenimente.

-Pe urmele istoriei, la Mănăstirea Snagov. Un loc la fel de încărcat de istorie și situat la jumătate de oră de București este Mănăstirea Snagov, locul unde este înmormântat capul lui Vlad Țepeș. “Ascunsă” pe o insuliță de pe Lacul Snagov și “pierdută“ în bogații Codri ai Vlăsiei care altădată dominau zona, Mănăstirea Snagov are istorie veche și influentă. Aici s-au tipărit cărți apreciate în lume, s-au bătut monezi-mănăstirea avea statut de bănie, s-au dus lupte… Locul are legendele sale, dar istoria consemnează că în anul 1453, Vladislav al II-lea a zidit aici un paraclis, care s-a scufundat în lac în jurul anului 1600. Trei ani mai târziu, Vlad Țepeș a dispus construirea unui zid de apărare, a unui pod, a unei închisori și a unui tunel de refugiu pe sub apă. Actuala biserica, rezidită de Neagoe Basarab în anul 1521, a fost un centru important ortodox, mai ales în vremea lui Antim Ivireanu.

Citeste mai mult: https://consilierturism.ro/destinatii/locuri-frumoase-si-interesante-unde-sa-evadam-din-bucuresti/


Like it? Share with your friends!

556
762 shares, 556 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii