fbpx
586

Publicaţia britanică Business Insider a realizat topul celor mai inedite şi frumoase locuri în care pot fi organizate nunţi. Pe lângă capela subacvatică din Bora Bora şi sătucul hobbiţilor din Noua Zeelandă, un important obiectiv turistic din România a fost inclus pe listă.

Fiecare cuplu îşi doreşte să aibă o nuntă specială, ale cărei amintiri să rămână impregnate în memorie tot restul vieţii. Deşi majoritatea adoptă stilul clasic, la restaurant, există locuri inedite care pot transfora importantul eveniment într-o adevărată poveste. Publicaţia britanică Business Insider a realizat un top al locurilor inedite în care pot fi organizate nunţi de vis:

Capela din salina Wieliczka, Polonia

Poţi adăuga un pic de condiment nunţii tale dacă spui „Da!“ într-una dintre cele mai vechi saline din lume. Situată la marginea oraşului Cracovia, Salina Wieliczka din Polonia poate găzdui petreceri în toată regula, fiind foarte spaţioasă. Legenda spune că demult o prinţesă unguroaică, pe nume Kinga, în timp ce se afla în luna de miere cu soţul ei, contele Boreslaw, a aruncat inelul de logodnă într-o mină de sare. Odată ajunsă în Polonia, prinţesa le-a poruncit minerilor din Wieliczka să sape un puţ în pământ. Astfel, în primul bulgăre de sare scos la suprafaţă a fost descoperit inelul prinţesei Kinga. În secolul IX, în mină a fost săpată o capelă în amintirea prinţesei Kinga.

627x0

Castelul Bran, România

Multe mirese visează să se căsătorească într-un decor de basm, iar Castelul Bran se potriveşte perfect, oferind frumuseţea patrimoniului său, imagini pitoreşti şi împrejurimi impresionante, scrie Business Insider. În timp ce Castelul Bran, care a fost construit în anii 1300, a fost locuinţa preferată a Reginei Maria a României, fanii poveştilor de groază identifică această locaţie ca locuinţa Contelui Dracula. Astfel, atunci când cuplurile rostesc cuvintele „până când moartea ne va despărţi“ poate suna ceva mai serios într-o locaţie ca aceasta.

627x0-1
Hobbiton – sătucul hobbiţilor din Noua Zeelandă

Cuplurile se pot căsători în grădinile verzi ale Hobbiton, căsuţele bine întreţinute oferind o atmosferă demnă de trilogia „Stăpânul Inelelor“. Invitaţii pot fi serviţi cu tartine şi şampanie în grădină sau pot fi poftiţi în Conacul Verde al Dragonului, unde se servesc meniuri alcătuite din preparate precum miel încrustat cu rozmarin din Noua Zeelandă, şuncă glazurată sau deserturi care l-ar face inclusiv pe Orc să se înveselească. Deşi iniţial terenul a fost amenajat ca un platou de filmare şi nu ca destinaţie turistică, odată cu terminarea filmărilor s-a decis păstrarea decorurilor pentru amuzarea turiştilor.

627x0-2

Capela subacvatică din Bora Bora

Dacă ideea ta de romantism implică o cască de scufundări, ar trebui să te îndreapţi spre Pacificul de Sud pentru a-ţi organiza nunta într-o capelă subacvatică. Cuplurile pot purta costume albe, care să îi scoată în evidenţă atunci când înoată prin laguna albastră. Ei vor fi întâmpinaţi de un preot polinezian care se ocupă de astfel de ceremonii. Puteţi aduce chiar şi până la patru prieteni care să asiste la fericitul eveniment.

627x0
Casa din copac, Loch Goil, Scoţia

Căsătoria într-o casă în copac este o idee romantică şi ieşită din comun. Cu vedere spre Scoţia, această locaţie poate găzdui o reuniune intimă de 24 de persoane. Situat la o oră de la Glasgow, cel mai mare oraş din Scoţia, casa a fost construită în 1864.

627x0-3

Sursă: www.adevarul.ro


Like it? Share with your friends!

586
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?