fbpx
535

Arta și cultura definesc un popor, iar arta se naște din istorie. România este țara al cărei trecut este impresionant, atunci când privim înapoi către evenimentele și personalitățile ce au scris istorie. Cultura este redată de tradiții și obiceiuri, de ceea ce a însemnat poporul nostru, țăranul român și viața acestuia. Fiecare își păstrează locul de-a lungul timpului prin oameni, locații și povești. Însă, unde le regăsim? Unde putem cunoaște câte ceva din trecutul țării, din ceea ce o reprezintă și o construiește? Ei bine, astăzi vă purtăm într-un tur virtual printre cele mai vizitate muzee, fiecare având propria tematică. Aici veți recunoaște fragmente din timpurile îndepărtate ale României, ce cu siguranță vă vor încânta.

Muzeul Astra și Muzeul Dimitrie Gusti

Începem cu două muzee, care ne prezintă o imagine amplă asupra trecutului țăranul român. Muzeul Astra este localizat în Sibiu și aduce turiștilor cultura Ardealului, făcând cunoscute tradițiile și obiceiurile acestei zone. Veți regăsi aici case din secolele trecute, obiecte realizate manual, haine populare românești și diferite documentare istorice, care arată în scris ce a însemnat viața acelor vremuri. Muzeul Satului își are locația la București, mai exact alături de Parcul Herăstrău. Atractive locului sunt căsuțele autentice, cu valoare patrimonială, datând încă din secolul trecut. Sunt o adevărată splendoare, odată ce veți ajunge să le vizitați. Aceste două muzee sunt printre singurele ce încă păstrează amintirea vieții țăranului român, menținând vie amintirea lui.

Muzeul de Istorie
Localizat în centrul Bucureștiului, vis-a-vis de Palatul Cek Banc, Muzeul de Istorie aduce oamenilor exponate originale, documente istorice și imagini din trecutul glorios al României. Cum de altfel, prezintă și episoadele tragice ale acesteia, legate de comunism și cele două Războaie Mondiale. O vizită la acest muzeu, vă va purta înapoi în timp, printre cele mai semnificative momente istorice ale țării noastre.

Muzeul Național Brukenthal.
În Sibiu regăsim unul dintre cele mai remarcabile muzee ale țării și anume, Muzeul Național Brukenthal. Odată ce veți ajunge aici, vă veți încânta privirile cu expoziții de artă, cu diferite tematice. De-a lungul timpului, muzeul a fost reabilitat, devenind un adevărat palat, definit de o gamă largă de expoziții. Pentru turiști prezintă o adevărată lecție de cultură, aici regăsind o varietate de cunoștințe din lunea artei și istoriei.

Palatul de Cultură Iași
Cu siguranță poveștile devin realitate, Palatul de Cultură din Iași fiind desprins din cele mai frumoase basme. Doar privindu-l din exterior, veți simți cum admirați o adevărată operă de artă. Deosebit prin stilul arhitectural și splendid cu ale sale grădini magice, acesta găzduiește și un muze deschis vizitatorilor. Cei mai mulți aleg vizita aici datorită frumuseții lui cu totul aparte.

Toate aceste muzee conturează imaginea României, făcând din aceasta un popor demn de respectul tuturor. Tot ceea ce o definește se află în muzeele prezentate, cum de altfel, amintim și de alte locații culturale precum: Muzeul de Artă din București, Muzeul Grigore Antipa, George Enescu, Muzeul Național al Literaturii Române, al Hărților și Cărții Vechi.


Like it? Share with your friends!

535
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?