fbpx
539

Dacă v-ați dorit un loc în care să petreceți câteva zile romantice și nu ați găsit variante care să vă încânte, ei bine…trebuie să aflați că nu este necesar să călătoriți peste granițe pentru a vi se îndeplini dorința. Și în România marile orașe își ascund tenta romantică printre clădirile colorate viu, pe străduțele pustii. Fiecare locație își are propria poveste de dragoste, iar voi nu trebuie decât să o descoperiți pentru a vă bucura pe deplin de câteva momente alături de persoana iubită. Conform unor studii, orașele din țară au fost clasificate conform criteriului: ,,Cel mai romantic oraș din țară”. Sunteți curioși să aflați care sunt locațiile în care iubirea plutește în aer?

Sibiu- romantism prin file de istorie

Istoria ar spune unii este despre iubire și ce loc mai potrivit decât Sibiul. Acesta este primul în topul celor mai romantice locuri din țară. Cadrul său istoric inspiră romantism la fiecare pas, perfect pentru acele cupluri îndrăgostite de arta arhitecturală a clădirilor vechi.

Cluj-Napoca- romantismul “modern”

Acest oraș vine cu o serie largă de oportunități, în principal acelea ce le oferă tinerilor îndrăgostiți șansa la distracție. Iar dovadă este marele festival de muzică organizat anual, care strânge sute de cupluri pasionate de distracție la cote înalte. Astfel, Untold-ul este martorul a zeci de povești de iubire.

Brașov- iubirea din vârful Tâmpa

Brașovul este orașul fenomen al României. Deosebit în orice anotimp, pentru cupluri este varianta perfectă pentru câteva zile de romantism. Dacă îl vizitați iarna, vă veți bucura împreună de zăpadă pe pârtii, iar vara de o plimbare în doi pe Strada Sforii. La fel ca în Cluj, și aici există un martor al marilor povești de iubire și anume, Vârful Tâmpa.

Sighișoara- romantism în stil medieval

Acesta este un oraș romantic medieval, ce nu va înceta din a vă oferi din romantismul lui. Nu sunt multe de spus despre Cetatea Sighișoara, pentru că noi spunem că ,,iubirea nu poate fi exprimată prin cuvinte”. Sighișoara este un loc romantic veritabil, care împărtășește cuplurilor un aer medieval. Dragostea se află la orice pas printre clădirile colorate viu și care le oferă îndrăgostiților o imagine amplă asupra trecutului.

Timișoara- dragostea prin aer occidental

Aici nu veți avea parte decât de o serie de activități recreative, de-a lungul unui oraș recunoscut și peste hotare. Parcurile orașului sunt încântătoare…un loc atractiv pentru o cină romantică fiind și malul Begăi.

Constanța- iubirea plutește ,,pe apă”

Ce loc mai bun decât marea pentru aceia ce iubesc apa?! Există oare un loc mai romantic decât plaja în apusul sau răsăritul soarelui?! Plimbările în doi pe plajă, care par eterne sau de-a lungul falezei sunt deosebite pentru doi îndrăgostiți.

Sinaia- dragoste la ,,cote înalte”

Evident că muntele nu lipsește din ecuația iubirii. Pentru cei ce preferați aerul rece, aventurile și adrenalina, ei bine…nu putem să vă spunem decât să mergeți la munte. Ce loc mai romantic decât o pensiune în munți, unde să petreceți momente unice împreună?!

Acestea sunt primele orașe din clasamentul ,,iubirii”. Care este cel mai potrivit pentru dorințele voastre?


Like it? Share with your friends!

539
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?