552
722 shares, 552 points
Coloana Infinitului Târgu Jiu

Dacă uneori vă doriți să aveți parte de o mică escapadă, noi vă recomandăm un loc din România, care nu este nici foarte retras, dar care vă poate oferi o liniște mai deosebită. Ce spuneți de o mică excursie în orașul lui Brâncuși? Dacă nu l-ați văzut până acum, astăzi vom face o ,,plimbare online” spre Târgu Jiu, orașul în care marele sculptor și-a lăsat amprenta sa artistică.

151627571 10157764656971714 1840290686832916858 n

Aflat la doar 300 de kilometri față de București, Târgu Jiu este localizat în județul Gorj. Drumul până aici este foarte bun și extrem de accesibil. Nu veți avea nevoie de o hartă, deoarece indicatoarele sunt foarte bine poziționate și vă vor îndruma spre destinația voastră. Dacă veți pleca din București, veți trece prin orașe precum Pitești, Râmnicu Vâlcea și Horezu. În județul Vâlcea puteți să vă abateți de la drum, desigur, dacă intenționați să petreceți mai mult de o zi în această mică excursie. În Vâlcea veți regăși o serie de atracții turistice, cum ar fi stațiunea Călimănești sau mulțimea de mănăstiri ctitorite de marii domnitori ai Țării Românești. Din Vâlcea vă veți continua drumul către Horezu, inima ceramicii tradiționale românești. Până aici călătoria va fi una deosebită, deoarece peisajele sunt încântătoare de-a lungul munților. În Horezu veți regăsi adevărate opere de artă realizate din ceramică. Pentru cei ce iubiți acest domeniu, ei bine…în Horezu vă veți bucura privirile cu cele mai frumoase oale făcute manual de localnici. Sunt expuse de asemenea și alte lucruri valoroase din folclorul românesc. Din Horezu nu mai este foarte mult și în cele din urmă veți ajunge la destinație.

ceramic 88197 340

Odată ajunși în Târgu Jiu, vă veți orienta foarte bine datorită unui monument ce a făcut senzație de-a lungul timpului. Coloana Infinitului este dispusă pe o axă, care traversează orașul de la est la vest, axa fiind reprezentată de Calea Eroilor. Prin oraș veți mai observa și alte opere de artă realizate de alți sculptori. Acestea au fost concepute cu ocazia festivalului ,,Brâncușiana” și etalate prin întreg orașul tuturor vizitatorilor. Toate monumentele lui Brâncuși au avut un scop bine definit și anume omagierea la nivel simbolic a eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

column 87553 480

Calea Eroilor este foarte ușor de parcurs, într-un timp extrem de scurt. La capătul ei se află Parcul Municipal, unde veți regăși restul marilor opere sculptate ale lui Brâncuși. Sute de turiști vin anual pentru a vedea aceste lucrări de artă, ce sunt expuse în aer liber tuturor celor ce își doresc să le admire frumusețea. Cele trei monumente culturale sunt unice în România și reprezintă dovada că țara aceasta a avut parte de un mare sculptor, special pentru talentul său deosebit. Pe lângă Coloana Infinitului, se afirmă în rândul operelor lui Brâncuși și Poarta Sărutului, martoră a sute de povești de dragoste; Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii.

art 88301 340
122454029 10157490209311714 8343525241011218225 n

Deși pentru câțiva oameni aceste creații nu își au neapărat un sens, ei bine…niciodată nu trebuie să punem la îndoială talentul unui om, ce a reușit să se afirme prin propria muncă și dedicare. România a avut parte de adevărați maeștri și tot ce rămâne de făcut este să îi respectăm atât cât timpul ne va mai permite. 


Like it? Share with your friends!

552
722 shares, 552 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii