Niciodata nu mi-am dat seama daca pentru romani Bucurestiul este atractiv din punct de vedere turistic. Daca ne uitam pe statistici atunci am raspunsul: nu este. Dar dincolo de statistici se afla dorinta. Care nu poate fi masurata.
Pentru romanii care ajung prima data in Bucuresti probabil ca o prima destinatie ar trebui sa fie Centrul Vechi care a fost renovat, devenind unul dintre obiectivele importante pentru turisti. Pentru a putea admira arhitectura cladirilor este de preferat sa mergeti in timpul zilei, seara zona devenind aglomerata din cauza teraselor si a oamenilor care se afla in cautarea unui loc pentru a se relaxa. Aici se afla o sumedenie de terase, cafenele, restaurante si cluburi din ce in ce mai tentante.
O plimbare prin Centrul Vechi inseamna o intoarcere in timp, majoritatea cladirilor datand de la inceputul sec XX. Gasiti Banca Nationala a Romaniei, Muzeul National de Istorie, Palatul CEC, Carul cu Bere sau Hanul lui Manuc.
Aproape de Centrul Vechi se afla Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, a doua cladire ca marime din lume dupa Pentagon. Este cea mai mare cladire administrativa din lume si cea mai grea din lume. Masoara 270 m x 240 m, 86 m inaltime si 92 m sub pamant. Exista o multime de mituri legate de aceasta cladire, de la linia secreta de metrou care leaga Casa Poporului de diferite puncte cheie ale orasului si pana la fantomele care bantuie noaptea pe coridoare.
Fie si numai pentru aceasta maiestuasa cladire, merita sa vizitezi capitala. Este exemplul perfect al megalomaniei care il caracteriza pe Ceausescu si o amintire nu foarte placuta pentru romani, insa pentru turistii straini este un “must” in Bucuresti.
Parcul Cismigiu, situat in centrul orasului, este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Istoria parcului incepe pe la 1779 cand Alexandru Ipsilanti, domnitorul Tarii Romanesti, a ordonat construirea a doua cismele pentru a avea apa de baut. Numele provine de la persoana care avea grija de aceste cismele, persoana care a primit titulatura de “marele cismigiu”.
Parcul Cismigiu are peluze cu gazon si flori, un lac unde vara poti face o plimbare cu barca, o vegetatie variata, aici regasindu-se si unele exemplare de arbori ocrotiti. Vara, Cismigiul nu este niciodata pustiu, fiind populat de oamenii aflati in cautarea racorii oferite de vegetatie si lac.
Parcul Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti, fiind dat in folosinta in anul 1936. Parcul a fost divizat in doua zone: una destinata sportului si distractiilor si cealalta destinata relaxarii, culturii. Dispune de o varietate de specii de arbori, multa verdeata, veverite, rate.
In vecinatatea parcului se gasesc Arcul de Triumf, Casa Scanteii si Muzeul Satului.
Muzeul Satului, unul dintre primele muzee in aer liber din lume, aduna traditiile si obiceiurile de secole ale poporului roman. Casele, cu totul originale, oglindesc fidel viata traditionala romaneasca. Acestea au fost dezasamblate, bucata cu bucata, transportate pana la Bucuresti, unde au fost asamblate la loc pe actuala suprafata a muzeului. Cu siguranta este una dintre atractiile care merita vazute. Poti admira case din Transilvania, Banat, Muntenia, Moldova, Maramures, Dobrogea, Bucovina, Oltenia.
Read more: https://razvanpascu.ro/2014/04/10/romania-e-frumoasa-54-turist-in-bucuresti/