fbpx
521

În zona golfului Berzasca din Clisura Dunării plutesc 15 căsuțe. Aici a fost construit satul plutitor din România. Complexul „Egreta” este unic și în Europa. Legătura cu malul se face pe un lung ponton, iar turiștii sunt invitați aici pentru a se bucura de priveliștea superbă a Dunării.

Fiecare bugalou are un dormitor la etaj, o sufragerie, o baie cu cabină de duș, terasă mare de 16 metri pătrați la Dunăre, prevăzută cu o copertină pentru protejarea de razele soarelui, măsuțe și șezlonguri.

În aceste căsuțe aveți acces la internet wireless sau televiziune prin cablu. Complexul mai are și o zonă de relazare pe ponton unde este o terasă cu 10 mese. De asemenea, cei care vin cu mașina au la dispoziție 19 locuri de parcare.

Ce atracții turistice sunt în apropiere de satul plutitor

Cei care aleg să-și facă o vacanță în satul plutitor pot face multe excursii către locuri cu istorie și priveliște de basm. De exemplu, se poate ajunge ușor la Cetatea Drencova. După mai multe descoperiri arheologice se crede că aici a fost o cetate română. Prima atestare documentare a așezării este din 1451.

În apropiere este și spectaculoasa cascadă Bigăr, care a fost recomandată în numeroase ghiduri de turism din întreaga lume. Unicitatea sa constă în forma pe care o are și felul în care curge apa. Este un con calcaros acoperit de mușchi pe care se scurge apa.

De la satul plutitor se mai poate ajunge și rezervația naturală Cazanele Dunării precum și la basorelieful Chipul lui Decebal, înalt de 55 de metri, aflat pe malul stâncos al Dunării între localitățile Eșelnița și Dubova.

Cei pasionați de trasee turistice pot face mai multe drumeții în zonă precum: traseul ecoturistic Trescovăț, traseul ecoturistic Svinița – Tricule, Berzasca – Cascade de tuf „Pișătoarea” – Munții Almaj, Berrzasca – Gaura Cornii- Munții Almaj, Berzasca – Peștera de la Dumbrăvița Mică, Berzasca – Peștera de la Pepa, Berzasca – Peştera Socolovăţ, Berzasca – Peştera Zamoniţa sau Debeliulg – Bigăr.


Sursa: ideipentruvacanta.ro


Like it? Share with your friends!

521
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?