fbpx
528

Un oraș medieval, cu iz romantic. Acesta este Sibiul. De-a lungul anilor farmecul cetății s-a păstrat, deși clădirile au fost renovate, și piețele sunt pline de turiști, ca pe vremuri. Un peisaj frumos ce-ți aduce aminte de vremuri mai bune se regăsește în Sibiu, locul care le are pe toate.

E greu să faci un top cu locuri deosebite din Sibiu, căci fiecare colț are farmecul său, dar, cu siguranță, cele mai romantice locuri ies în evidență prin atmosfera pe care o poartă în aer.

sursa – travelgirls.ro

Parcul Cetății este locul în care uiți de prezent, pentru că momentele istorice te învăluie și te poartă spre timpuri netrăite, dar de care ai auzit.

După ce te plimbi nestingherit pe toate străduțele din oraș și îți sucești gâtul după toate clădirile cu parfum medieval, meriți o pauză în Parcul Cetății. E străjuit de-o parte de zidurile cetății și de cealaltă de Turnurile Dulgherilor, Olarilor și Postăvarilor. Are o singură alee.

Dar e liniște pentru că zidurile își fac bine treaba. E locul preferat de localnici. Prea puțini turiști vin aici pentru că sunt absorbiți de celelalte obiective, în special de Piața Mare și Piața Mică și tot ce oferă ele.

sursa – travelgirls.ro

De aici, tot hoinărind pe străduţe, prin ganguri ori pe sub balcoanele caselor, ajungi într-un sfert de ceas în Piaţa Mare.

Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet  sunt cele mai căutate locuri de către turiștii însetați de peisaje medievale, atmosferă istorică și locuri peste care timpul a curs frumos.

E clar, când te gândești la Sibiu îți vine în minte imaginea Pieței Mari, străjuită de „casele cu ochi” care ascund multe legende dincolo de obloanele colorate. Primăria, care are o arhitectură fabuloasă este locul preferat al turiștilor.

Înainte ca Sibiul să devină capitală culturală a Europei, mai tot centrul istoric era într-o stare jalnică însă 2007 a redat orașului strălucirea de altădată. Cert e că fiecare locșor din Piața Mare are valoare istorică. Îți recomand o vizită la Palatul Brukental care face parte din Muzeul Național Brukental.

Sibiul este unul din puţinele locuri din România unde se mai păstrează acoperişurile cu guri de aerisire în formă de ochi. Practic, aceşti ochi sunt de fapt nişte „plămâni” ai caselor istorice, care asigură aerisirea podurilor. De la execuţiile din Evul Mediu, până la protestele de anul trecut, „ochii” din Piaţa Mare au „văzut” cele mai importante momente din istoria Sibiului.

Nu numai, „ochii” de azi sunt rari, pentru că nu mai există dulgheri pricepuţi ca cei din Evul Mediu, care să ştie să facă la fel aceste elemente ale acoperişului.

„Ochii” adevăraţi se făceau din lemn îndoit şi se zideau pentru a se păstra forma.

După ce treci pe sub Turnul Sfatului ajungi în Piața Mică. După ce lași în urmă agitația din Piața Mare, te pomenești că ai intrat parcă în alt oraș: casele nu mai au loc unele de altele, atât de îngrămădite sunt, ochii de pe acoperiș parcă stau la pândă să vadă încotro o apuci iar atmosfera…. e boemă. Acest loc aduce mai mult a Evul Mediu și sibienii îl știu drept piața cârciumilor.

Un alt loc preferat de turiști în Piața Mică e Casa Artelor, pe vremuri Hala Măcelarilor, unde dincolo de cele 11 uși misterioase se află Galeriile de Artă ale Muzeului Astra.

Dacă vrei să mănânci, să bei ceva și să te simți bine în aerul medieval, cu siguranță vei găsi locul perfect pentru tine în zecile de pub-uri și cafenele dornice să-și primească musafirii.


Like it? Share with your friends!

528
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?