fbpx
526
Aerial, drone view of endless lush pastures and farmlands with green fields and meadows in Transylvania, Romania.

De câte ori ați auzit un turist străin spunând că România este o țară cu totul deosebită? Sau de câte ori ați întâlnit oameni ce locuiesc aici, care să spună că tot acest pământ este într-adevăr un colț de rai? Ei bine, noi am întâlnit o mulțime de călători veniți din toate părțile lumii, admirând frumusețea României și respectând fiecare colț de pământ. Însă, puțini sunt cei, frați de nație cum se spune, să ne afirme că țara este o patrie demnă de respect. Întrebarea este, dacă alții pot să aprecieze România, noi de ce nu o putem face? 

Turismul din România nu se află la cel mai bun nivel. Promovarea este probabil una bună, foarte mulți încercând să ofere necunoscătorilor informațiile necesare pentru a descoperi o parte din țară, însă, locurile propriu-zise au mare nevoie de implicarea noastră. Cu toate acestea, toți străinii ce trec de granițele românești, nu fac altceva decât să admire absolut orice colț al țării, încântați profund de frumusețea peisajelor, culturii și oamenilor. Pentru că aveam respectul unor astfel de oameni, tindem să credem că turismul românesc nu este chiar atât de decăzut, cum spun mulți. Cert este că foarte multe persoane încă n-au descoperit adevărata față țării noastre, limitându-se la niște locații clasice. Câte din locurile României le-ați vizitat și ce fel de impresii v-au lăsat? 

Din mărturisirile turiștilor, aflăm că munții sunt o adevărată locație de vis pentru mulți dintre ei, în special pentru aventurieri. Avem parte de niște peisaje cu totul magice, de trasee de munte absolut încântătoare, atât pentru dificultate, cât și pentru priveliștile pe care le oferă călătorilor. Pe lângă munți, sa afirmă puternic și Transfăgărășanul, admirat pentru lungimea drumului și pentru traseul montan propiu-zis. Cât despre cultură, România dispune de o istorie și de niște clădiri cu totul admirabile și demne de respect. Cel mai vizitat reper din țară este Castelul Peleș, pe care turiștii îl vizitează atât pentru locație, dar mai ales pentru stilul arhitectural absolut deosebit. Este emblema arhitecturală și turistică din România, vizitat anual de mii de oameni. Ca oraș ce primește sute de persoane, este Sighișoara, mai exact, Cetatea Sighișoara. De o frumusețe istorică aparte și de un stil cu totul original, Sighișoara atrage călători prin frumusețea sa autentică, redată de istoric, arhitectură și puncte de reper ce merită vizitate. 

Pe lângă toate acestea, primim turiști și datorită culturii, cu toții fiind curioși să descopere tradițiile și mai ales, minunata gastronomie românească. Încântați de gustul preparatelor tradiționale, aceștia pleacă doritori să revină cât mai curând pentru a se mai bucura de prospețimea, aromele și gustul covârșitor al mâncării noastre. Pentru mulți dintre noi poate par comune, însă, pentru ei sunt niște delicatese culinare. Cultura mai este redată și de obiceiuri, întâlnite adeseori în zonele etnografice, unde tradiția încă se păstrează. 

Toate acestea sunt cunoscute doar de aceia ce călătoresc în lungul și latul țării, de aceia ce mai întâi vizitează, cunosc o patrie, că în cele din urmă să o și povestească mai departe. Doar dacă veți călători în România, veți știi să o apreciați mai mult, pentru că vă asigurăm că merită respectul nu numai de aici, ci și din întreaga lume. Spune Da turismului din România. 


Like it? Share with your friends!

526
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?