fbpx
533
Covid-19, preventing virus, health, healthcare workers and quarantine concept. Young doctor in personal protective equipment, nurse put on rubber gloves to work with coronavirus sick patient.

Vacanța este cel mai așteptat moment din an și înainte să pleci simți că aida și luna de pe cer, doar să nu aibă loc o întâmplare neprevăzută care să-ți pericliteze sănătatea. Cei mai mulți călători spun că nimic nu le-ar putea strica mai mult o călătorie decât o problemă de sănătate.

Trebuie să fim conștienți că orice se poate rezolva în vacanță, dar o stare fizică proastă sau o boală e ceva ce merită prevenit și evitat cu orice preț la drum lung.

Trebuie să-ți impui singur câteva reguli pe care să le respecți indiferent de situație pentru că tu știi cel mai bine cât de multe poate tolera corpul tău și care-ți sunt limitele. Și…la urma urmei, dacă nu ai tu grijă de tine, atunci cine?

Ei bine, pentru a avea o vacanță de care să-ți aduci aminte cu drag trebuie să te gândești la toate situațiile posibile înainte de a pleca de acasă.

Cu siguranță, cele mai nefericite momente pot avea loc în afara granițelor, căci atunci când nu ești în țara ta, toate lucrurile se complică.

Un lucru este cert, însă. Dacă te simți rău înainte de plecarea în vacanță, nu forța nota, contactează medicul, nu e sfârșitul lumii dacă pierzi niște rezervări. Serior, chiar nu e sfârșitul lumii.

Dacă și tu ești înnebunit să mergi pe jos și să iei fiecare străduță la pas, trebuie să afli câteva trucuro. Pentru picioare obosite după plimbări lungi între obiectivele turistice: seara la culcare bagă o pernă sub saltea ca să te odihnești cu picioarele ridicate. Funcționează de minune!

Cele mai simple lucruri de făcut te pot scăpa de cele mai nefericite situații. Adu-ți aminte să te speli pe mâine după fiecare activitate, de fiecare dată când ai ocazia și dacă nu se prea ivesc astfel de situații, gândește-te la variante de compromise precum șervețele umede și gel dezinfectant.

Deși îți poate da puțin peste cap bugetul, asigurarea de sănătate te poate salva, la propriu, în multe situații. Încearcă să nu ignore acest aspect.

Dacă ai o cazare low-cost care nu strălucește de curățenie, folosește șlapi în duș ca să eviți diverse forme de ciuperci ale picioarelor. Deși, cel mai sigur este să folosești papuci de casă din garderobe proprie și șlapi pe oriunde te-ai duce.

Ia cu tine medicamente personale: un antiinflamator, medicamente pentru stomac, antihistaminice, ca să nu fii luat prin surprindere când ți-e lumea mai dragă.

În caz că ești o pasăre călătoare, soluțiile anti-țânțari sunt mai eficiente dacă le cumperi de la fața locului pentru că sunt fabricate pentru insectele locale care pot fi diferite de cele de acasă. De asemenea, verifică dacă pentru țara în care urmează să călătorești sunt necesare vaccinuri. 

În cee ace privește meniul, chiar dacă toate arată delicious și îți fac cu ochiul, ar fi bine să consumi doar alimente bine preparate termic, din surse autorizate. Evită vânzătorii ambulanți oricât de drăguți ar fi.

Cuvântul magic în vacanță este hidratare. Te poate feri de multe probleme fără să știi.


Like it? Share with your friends!

533
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?