546
662 shares, 546 points

Nimic nu mi-ar putea strica mai mult o călătorie decât o problemă de sănătate. Orice se poate rezolva pe lumea asta dar o stare fizică proastă sau o boală e ceva ce merită prevenit și evitat cu orice preț la drum lung. Cel mai rău am pățit-o în Myanmar când mi s-a întors stomacul pe dos și am și răcit din cauza diferenței mari de temperatură afară-înăuntru. Din cauza asta, la întoarcerea în Bangkok, am ratat 2-3 zile de plimbări, sky-baruri și niște experiențe tare faine, fiind nevoită să stau închisă în camera de hotel. Uitându-mă în urmă, cred că aș fi putut face câteva lucruri diferit ca să evit îmbolnăvirea, cel mai important fiind pentru mine să-mi înfrânez un pic curiozitățile culinare și să nu mai mănânc de oriunde (da, am mâncat la o cârciumă unde porționau carnea de pui cu securea pe trotuar. Deh obiceiuri birmaneze…). Tot în Asia am învățat cum să-mi odihnesc picioarele obosite după o zi lungă de plimbări iar în ultimele escapade în Europa am ajuns la concluzia că îngrijirea tenului și a corpului în general trebuie să continue și în vacanță. Sper să-ți fie de folos sfaturile de mai jos:

  • Dacă te simți rău înainte de plecarea în vacanță, nu forța nota, contactează medicul, nu e sfârșitul lumii dacă pierzi niște rezervări. Serior, chiar nu e sfârșitul lumii.
  • Pentru picioare obosite după plimbări lungi între obiectivele turistice: seara la culcare bagă o pernă sub saltea ca să te odihnești cu picioarele ridicate. Funcționează de minune!
  • Mai ții minte sfatul părinților repetat non-stop? Eh, pune-l în aplicare mai ales în vacanță și spală mâinile cu fiecare ocazie. Sunt mai mulți microbi în locurile turistice și mijloacele de transport decât îți poți imagina.
  • Fă-ți asigurare de călătorie înainte să pleci la drum. Obligatoriu!
  • Dacă ai o cazare low-cost care nu strălucește de curățenie, folosește șlapi în duș ca să eviți diverse forme de ciuperci ale picioarelor.
  • Ia cu tine medicamente personale: un antiinflamator, medicamente pentru stomac (dacă știi că ai probleme), antihistaminice (dacă ai alergii). Oricum, dacă știi că vei fi într-o țară civilizată, nu e cazul să iei tot dulapul cu pastile după tine, vei găsi de toate la farmacia de la colț, cam la aceleași prețuri.
  • Soluțiile anti-țânțari sunt mai eficiente dacă le cumperi de la fața locului pentru că sunt fabricate pentru insectele locale care pot fi diferite de cele de acasă.
  • Verifică dacă pentru țara în care urmează să călătorești sunt necesare vaccinuri. Totuși, nu exagera, Thailanda e o țară mai curată decât multe altele din Europa.

Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/util/trucuri-pentru-vacante-fara-probleme-de-sanatate.html


Like it? Share with your friends!

546
662 shares, 546 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii