fbpx
574

În România regăsim locuri de excepție ce atrag turiști din toate colțurile lumii. Fiecare locație își are o poveste aparte, fie că vorbim despre istorie, basm, tradiție sau cultură. Însă, astăzi, alegem să vă povestim despre iubire, o iubire ce a răsărit din cea mai frumoasă și minunată ființă a lumii și anume, natura. Natura este dătătoare de viață, iar dragostea a înflorit datorită ei. Vă prezentăm un loc căutat pentru autenticitatea lui, un loc ce a captat atenția multor călători, fotografi, dar mai ales, atenția celor îndrăgostiți. Ne deplasăm către Caraș-Severin, acolo unde o simplă cale ferată a prins forma inconfundabilă a celui mai pur sentiment, iubirea.

O cale ferată autentică

La Caraș-Severin regăsim o cale ferată ce a fost suspendată din cauza anumitor probleme. Decizia luată la momentul respectiv avea să fie urmată de un eveniment cu totul special. Chiar dacă șina a fost abandonată definitiv, ei bine, natura a fost cea care a preluat teritoriul sub actul propriu de proprietate. Acum natura este singura care deține întreagă zonă, făcând din aceasta o locație de excepție printre cele mai căutate din România. Regăsim pe ruta Caransebeș – Băuțari – Subcetate Tunelul Iubirii, un tunel cu totul aparte ce a cucerit inimile călătorilor.

Tunelul Iubirii din Caraș-Severin este unic în țara noastră, fiind apreciat la nivel continental, având un semen în Ucraina. Un alt tunel de acest tip îl regăsim și la vecinii noștri, de altfel. Este impresionant cum natura a transformat o simplă cale ferată într-o deosebită locație exotică. Cei mai mulți vin aici pentru a se bucura de o plimbare de-a lungul căii ferate, care a fost cu totul cuprinsă de vegetație. Indiferent de anotimp, tunelul este un frumos loc turistic potrivit pentru o mică escapadă departe de populație. Dăinuie liniștea deplină, totul fiind captivat de mreajă magică a naturii.

Tunelul Iubirii- Ucraina

Locul fotografiilor

Pentru fotografi acest loc este cu totul special, aceștia reușind să surprindă cadre deosebite. Și nu vorbim decât de frumusețea tunelului, cât și de cea a naturii în sine. Totuși, cei care ajung cel mai des aici sunt tinerii îndrăgostiți, doritori de o ședință foto profesională. Este locația ideală și pentru aceia ce își doresc o zi de liniște, în adâncul naturii.

Pentru că fiecare poveste de dragoste are și o parte urâtă, din păcate Tunelul Iubirii își pierde din farmec în fiecare zi. Autoritățile nu se ocupă de buna îngrijire a acestuia, vegetația devenind din ce în ce mai bogată. Calea ferată își pierde din farmec, fiind invadată de plantele crescute în exces. Pentru cei ce au reușit să surprindă adevărata frumusețe a tunelului, aceștia au cunoscut un loc unic în România. Noi astăzi ne putem bucura de naturalețea lui și cumva să încercăm reabilitarea acestuia. Timpul nu este pierdut, pentru un astfel de loc special și cunoscut și de către turiștii străini, eforturile de a îl readuce la viață nu ar fi în zadar. Tunelul Iubirii din Caraș-Severin își poate recăpăta splendoarea de acum câțiva ani, despre care mulți povesteau cu multă dragoste.


Like it? Share with your friends!

574
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?