fbpx
532

Unde îți petreci sfârșitul de vară? Anul acesta a fost mult mai relaxant decât cel anterior, majoritatea alegând vacanțele în țară datorită/din cauza pandemiei. Însă, regăsim pe teritoriul României o varietate de locații încântătoare, ce ne pot oferi liniștea și vacanța mult visată. Dar pentru că sezonul estival a luat sfârșit și vremea încă ține cu noi, ce spuneți de o ultimă mini-vacanță? Să profităm de perioada magnifică a toamnei, de zilele ușor reci și să ne pornim la o cea din urmă călătorie. 

În paradisul munților 

Când toamna se lasă ușor peste întreaga lume, cumva peisajele prind o altfel de aromă. Aerul, mirosul, imaginile sunt cu totul deosebite, toamna fiind un anotimp de-a dreptul uluitor. Cele mai deosebite obiective turistice în această perioadă sunt munții. Aceștia își îmbracă văile într-o manta sclipitoare de culori aprinse, de care vă veți îndrăgosti imediat ce le veți întâlni. Tocmai pentru că este un paradis muntele, vă îndrumăm ca ultima vacanță de “vară” să o petreceți în zonele magnifice ale Munților Piatra Craiului. Veți fi copleșiti de locurile, cu tentă etnografică, ce trezesc o emoție aparte. Imaginile vorbesc de la sine. Doar închipuiți-vă diminețile într-un astfel de loc. Totodată, deosebiți sunt și Munții Bucegi, unde veți întâlni o paletă de culori calde. Galbenul aprins al copacilor, brazii zvelți și stâncile masive, toate formează un peisaj admirabil. 

Toamna în Cheile Țășnei 

Nu este loc mai deosebit în țară decât Cheile Țășnei toamna. Veți savura peisajul, vă veți bucura pe deplin de imagini spectaculoase, definite de o paletă nuanțată de roșu, portocaliu și galben. Frigul, aerul rece și razele soarelui, vor crea atmosfera necesară pentru a vă simți departe de lume și stresul cotidian. Porniți în ultimul drum al verii către aceste chei, ce nouă ne-au furat privirile, dar și inima. 

Nostalgia toamnei în orașele istorice 

Ce anotimp mai plăcut decât toamna pentru a ne îndrăgosti?! Imaginați-vă serile târzii, plimbările pe aleile pietruite ale marilor orașe, admirând mirosul toamnei. Purtați-vă pașii către Brașov, acolo unde toamna se stinge cu atâta melancolie peste clădirile culturale și istorice. Sibiul se îmbracă într-o manta de culori superbe, ce fac centrul istoric să strălucească. Sighișoara Medievală este admirabilă toamna. Pădurile ce înconjoară cetatea, capătă nuanțe deosebite. Veți fi impresionați de frumusețea împrejurimilor. 

Valurile mării în bătaia toamnei 

Cine spunea că marea este frumoasă doar vara? Ei bine, dacă nu ați ajuns în sezonul estival, nu vă îngrijorați, pentru că litoralul românesc este cu totul deosebit și în anotimpul rece. Soarele apune melancolic, iar flăcările cerului sunt mai intense. Pentru cei ce nu știați, toamna are cele mai superbe apusuri, bolta cerească fiind de o frumusețe aparte. O plimbare de-a lungul falezei, în bătaia rece a vântului, cu persoana preferată…noi spunem că este un moment ideal pentru cei mai mulți dintre noi. 

Profitați de o ultimă vacanță, alegeți locul preferat și încercați să îi descoperiți frumusețea pe care toamna i-o oferă. Noi suntem de părere că fiecare locație prinde o altfel de aură odată cu sosirea acestui frumos anotimp. 


Like it? Share with your friends!

532
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?