fbpx
563

Vacanța de 1 Decembrie se apropie cu pași repezi, iar aceste zilele libere sunt motivul perfect pentru un mic concediu într-o zonă frumoasă din România. Fie că vorbim despre marile orașe din România, zone rurale pitorești, stațiuni de munte sau balneare, țara noastră se mândrește cu o sumedenie de locuri minunate care merită să fie explorate. Și ce alt pretext mai bun decât Ziua Națională a României, pentru a petrece o mini-vacanță de vis chiar în țara noastră. Iată 15 idei pentru vacanța de 1 Decembrie.

1 Decembrie la Alba Iulia

Bineînțeles că orașul în care a avut loc Marea Adunare Națională este și prima destinație pe listă. În fiecare an, de 1 Decembrie la Alba Iulia se organizează parade militare spectaculoase și o multitudine de evenimente culturale menite să celebreze acest eveniment important din istoria României. Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia găzduiește o slujbă specială, iar apoi curioșii pot admira schimbul gărzii cetății la Cetatea Alba Carolina. Dacă nu ai vizitat până acum această magnifică cetate, mini-vacanța de 1 Decembrie este oportunitatea minunată. În această zi istorică te vei afla chiar în locul în care, în urmă cu aproape un secol, strămoșii noștri au înfăptuit Unirea.

1 Decembrie la Sighișoara

De ce să nu sărbătorești 99 de ani de la Marea Unire într-unul dintre cele mai fermecătoare orașe din România. În Sighișoara se organizează în fiecare an evenimente dedicate aceste sărbători, dar nimic nu se compară cu posibilitatea de a explora acest oraș medieval. Fă o plimbare relaxantă prin centrul vechi din Sighișoara, vizitează turnurile orașului și bucură-te de atmosfera fermecătoare a acestui loc minunat.

1 Decembrie în Sibiu

Minunatul Sibiu este o alegere ideală în orice perioadă, dar în vacanța de 1 Decembrie vei avea ocazia să asiști la o paradă militară incredibilă, diferite concerte și evenimente dedicate Zilei Naționale. Nu rata nici retragerea cu torțe după apusul soarelui sau expozițiile și lansările ce au loc în această zi în Sibiu. O excursie până la Muzeul Astra din Sibiu este obligatorie. De 1 Decembrie aici se organizează evenimente speciale, Muzeul Astra fiind locul perfect unde poți afla mai multe despre modul în care cultura românească a evoluat de-a lungul secolelor.

1 Decembrie în Iași

Municipiul Iași sărbătorește Ziua Națională cu mare fast, așa că un mini-concediu de 1 Decembrie în acest oraș va fi cu siguranță o experiență de neuitat. Concerte de fanfară, depuneri de coroane și parade militare spectaculoase, toate acestea se vor desfășura în centrul Iașului spre deliciul spectatorilor. De asemenea, vor avea loc o serie de concerte și evenimente culturale dedicate Zilei Naționale. Iar dacă asta nu este suficient, poți admira Palatul Culturii sau poți să te bucuri de ultimele zile de toamnă în Grădina Botanică sau în Parcul Copoudin Iași.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-1-decembrie-15-idei-pentru-mini-concediu-in-romania


Like it? Share with your friends!

563
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?