fbpx
550

Mulți caută să își petreacă vacanțele sau micile evadări de Weekend în cele mai căutate orașe din România. Însă, sunt și persoana care ne împărtășesc experiența lor din locațiile rurale pe care le aleg să își petreacă timpul liber. Din fericire în România regăsim o mulțime de astfel de locuri, iar câteva dintre ele sunt de-a dreptul minunate. Pentru cei pasionați de etnografie și ,,viața la țară”, ei bine, vă prezentăm câteva sate cu totul deosebite. Pe noi ne-au fascinat de la prima vizită.

În ultima perioadă din cauza pandemiei, foarte multe persoane au preferat să fugă de orașele aglomerate în acele locuri dominate de natură, aer curat și liniște deplină. Astfel, au ales acele zone urbane care pe zi ce trece devin și mai atractive pentru turismul din România. Am remarcat câteva locuri ce ne încântă de fiecare dată când le privim, pozele fotografilor români fiind absolut magice. Indiferent de perioada pe care o alegi să le vizitezi, ai siguranța că aceste frumoase locații de vor încânta profund.

Ne îndreptăm către județul Brașov, perla turistică a Transilvaniei. Aici la fiecare pas te vei bucura de frumusețea zonei, care nu încetează din a suprinde prin magia ei. Ne oprim în câteva sate pentru a te convinge să alegi și o vacanță de acest tip.

Fundata, Brașov
Dacă îți dorești un peisaj de vis și cazare la cele mai primitoare pensiuni, ei bine, Fundata este alegerea perfectă. Fundata este o comună din Brașov, care este alcătuită din mai multe sate. Însă, atracția principală este satul cu același nume ce a cucerit inimile celor pasionați de imaginile etnografice și de liniștea satului românesc.

Șirnea, Brașov
Localizat la poalele munților Piatra Craiului, satul Șirnea este clasat ca primul sat la mare căutare de către turiști atunci când își doresc o escapadă în mijlocul naturii. Aici vei avea parte de imagini spectaculoase ale satului românesc tradițional, unde vei întâlni oameni cu totul primitori și o oază de liniște deplină.

Viscri, Brașov
Considerat satul regesc datorită Prințului Charles care și-a cumpărat o casă aici, Viscri a devenit unul dintre cele mai vizitate sate din România. An de an satul devine din ce în ce mai primitor, fiind amplasate mai mult restaurante și pensiuni pentru turiștii din toată lumea. Cert este că satul este de o frumusețe aparte, fiind dominat de imaginea tradițională românească.

Moieciu, Brașov
Indiferent dacă alegi Moieciu de Sus sau de Jos, cele două locații sunt cu totul magice. Doar atât îți vom spune: o cafea aromată la balconul pensiunii, admirând imaginea rece a dimineților. Pe deplin este tot ceea ce avem nevoie, liniște și multă relaxare.

Sunt multe alte locuri de care te poți bucura în România dacă îți dorești o zonă mai tradițională. Îți recomandăm, de asemenea, și satele din Mehedinți, acolo unde vei întâlni niște imagini spectaculoase ale satului etnografic. Și pentru mai multă cultură și aer românesc, te invităm în Maramureș, la o vorbă bună și un sejur de-a dreptul unic. 


Like it? Share with your friends!

550
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?