fbpx
587

După câteva luni de caniculă, primele zile răcoroase de toamnă sunt impulsul de care avem nevoie pentru a ieși din casă și a explora locuri minunate noi. Țara noastră este și mai frumoasă în acest anotimp, când natura pune în scenă cel mai colorat spectacol. Așadar, dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de toamnă, noi îți propunem câteva locuri din România, perfecte pentru a te bucura de noul sezon, dar și de copacii multicolori.

Cazanele Dunării

Această zonă spectaculoasă este o destinație minunată în orice sezon, dar toamna, cânt natura îmbracă veșminte multicolore, Cazanele Dunării sunt și mai frumoase. Nu trebuie decât să te plimbi cu barca pentru a admira peisajul multicolor. Dacă ajungi aici, nu uita să admiri chipul lui Decebal și Mănăstirea Mraconia, dar și să vizitezi peșterile Veterani și Ponicova, unde poți intra doar de pe Dunăre. Dacă vremea ține cu tine, îți recomandăm să parcurgi și traseul Ciucaru Mare, marcat cu triunghi galben cu chenar alb. Acest traseu începe în localitatea Dubova, are grad de dificultate mic și îți va lua cam 2 ore să-l parcurgi.

Holbav

Transilvania este regiunea perfectă pentru o vacanță de toamnă, mai ales în zone rurale, unde timpul pare să fi stat în loc și unde ai ocazia să descoperi o parte dintre tradițiile noastre străvechi. Unul dintre cele mai pitorești astfel de locuri este satul Holbav din județul Brașov. Aflat la poalele masivului Piatra Craiului, Holbav devine un adevărat paradis în fiecare toamnă, cu dealuri line multicolore și munții înalți în fundal.

Cheile Dobrogei

Dacă în vacanța de toamnă visezi la o excursie cu mașina printr-un loc pitoresc din România, atunci noi îți propunem să te îndrepți spre Cheile Dobrogei. Aflate în inima Dobrogei, Rezervația Geologică Cheile Dobrogeise întinde pe o suprafață de 300 de hectare și datează din perioada jurasicului. Drumul județean DJ222 traversează această rezervație, astfel că vei putea admira peisajele impresionante chiar de la volan. Dacă ai condiție fizică, poți face drumeții prin chei și să descoperi priveliști și mai frumoase.

Valea Vaserului

Nimic nu se compară cu toamna la munte, iar zona care se transformă cel mai frumos în acest sezon este Maramureș, mai exact Valea Vaserului. Și ce poate fi mai deosebit în vacanța de toamnă decât o plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului. Bătrânul tren pornește din Vișeul de Sus și transportă turiștii până în gara din Paltin. Mocănița se deplasează cu 10 kilometri la oră, astfel că vei putea admira peisajele montane colorate în voie de la geamul vagoanelor.

Craiova

Unul dintre cele mai interesante destinații pentru vacanța de toamnă în Romania este orașul Craiova. Capitala Olteniei este populară mai ales pentru Parcul Nicolae Romanescu, care toamna este excepțional. Acesta este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa, iar toamna sutele de copaci și arbuști devin multicolori, fiind o adevărată plăcere să te plimbi pe aleile întortocheate. Printre cele mai frumoase locuri din Parcul Nicolae Romanescu se numără Podul Suspendat, ce datează de la începutului secolul trecut, ruinele Castelului Fermecat, precum și Grădina Zoologică, una dintre cele mai vechi zoo din România. Alte atracții turistice din Craiova ce merită vizitate sunt Biserica Madona Dudu, cu picturi semnate de Gheorghe Tătărescu, Casa Băniei, cea mai veche clădire laică din oraș, și Palatul Jean Mihail ce găzduiește Muzeul de Artă.

Pasul Tihuța

Dacă totuși preferi peisaje naturale incredibile în vacanța de toamnă, atunci de ce să nu faci o excursie până la Pasul Tihuța, în nordul Carpaților Orientali? Aflată la peste 1.200 metri altitudine, această trecătoare se află într-o zonă spectaculoasă între Depresiunea Dornelor și Depresiunea colinară a Transilvaniei, având un aer puternic ozonat. Pasul Tihuța se află pe DN17, iar în apropiere vei găsi o mulțime de locuri minunate, precum lacul Colibița și stațiunea Piatra Fântânele, unde se află un hotel care se vrea a fi o copie după castelul lui Dracula descris în faimosul roman al lui Bram Stoker.

Sursa:  https://www.ghiduri-turistice.info/


Like it? Share with your friends!

587
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?