fbpx
584

Știți locurile, clădirile, camerele în care intri și pur și simplu te simți bine din prima dar nu știi să spui de ce? Cam așa este la Fratii Jderi – Utopia Verde din Vâlcea. Am fost deja de 2 ori acolo, în 2016 și în 2017, și e incredibilă atmosfera din satul de vacanță: apa curge în pârâiașe prin curte și formează lacuri, copacii sunt plantați în așa fel încât să creeze și intimitate dar și un tablou oriunde te-ai uita, munții din jur sunt spectaculoși iar mâncarea e simplă și delicioasă, așa cum ar trebui să fie la munte. Frații Jderi – Utopia Verde este un sat de vacanță de 20 de mii de metri pătrați pe Valea Lotrului, între Brezoi și Voineasa. Zilele încep aici cu înviorare și yoga cu tălpile goale pe iarba plină de rouă și se încheie cu foc de tabara în „Templul păgân” sub cerul instelat. În timpul zilei poți să lenevești prin grădină, pe malul lacurilor sau să pleci la drum pe traseul de pe creasta domoală a Latoriței, care este ușor accesibil și are o priveliște minunată spre toți munții din jur și lacul Vidra. Transalpina e în apropiere.

Frații Jderi – Utopia Verde, ce e asta?

Pentru mine, locul ăsta e o grădina ascunsă pe Valea Lotrului. Concret Frații Jderi – Utopia Verde este un sat de vacanță imens care are pe margini căsuțele cu camere iar în centru o grădină imensă amenajată cu măiestrie de arhitectul proprietar. Locul acesta există de vreo 19 ani dar nu este deloc faimos pentru că a funcționat în mare parte din timp cu circuit închis, doar pentru grupuri (team building-uri, tabere, evenimente). Oaspeții au acces la spații de relaxare, o terasă superbă, căsuțe în copac, panouri de cățărare, sală de sport, piscină, sală de conferință, iar doritorii pot face rafting cu bărcile și instructorii din dotare. În plus, echipa de la Frații Jderi-Utopia Verde organizează excursii de hiking pe munte, excursii cu cortul și alte jocuri ori exerciții, în funcție de oaspeți.
De ce să mergi în vacanță ori în tabără la Frații Jderi – Utopia Verde

Pe scurt, ca să te relaxezi și să te bucuri de natură. Deși nu-mi place să fac comparații, locul ăsta mi-a adus aminte de niște nature resorts din Thailanda, ceea ce spune multe pentru că tailandezii trăiesc într-o comuniune excelentă cu natura.

Primirea. Am ajuns târziu la Frații Jderi-Utopia Verde, mult mai târziu decât ne propusesem, undeva pe la 23, pe o ploaie îngrozitoare. Ne-am bucurat tare mult să vedem că gazda ne-a așteptat cu umbrela la mașină și cu cina pe masă. Toți oamenii din echipa Frații Jderi cu care am interacționat atât în 2016 cât și în 2017 sunt foarte prietenoși și te fac din prima să te simți de-al casei, noi ne-am simțit ca și cum am fost în vizită la prieteni vechi în casa de vacanță de la munte.

Grădina. Atracția principală de la Frații Jderi – Utopia Verde este cu siguranță grădina. De fapt nu e doar o grădină, nu o să găsești aici ceapă verde, ridichi și roșii ci o proprietate imensă de 20000 de metri pătrați amenajată cu cap dar și cu bun gust. M-am simțit aici ca într-o grădină secretă din munți în care toate elementele se combină și se îmbină perfect cu o coerență și un echilibru de care ai nevoie în vacanță. Înainte de Frații Jderi-Utopia Verde aici era un teren distrus. Proprietarul, Cezar Cotescu, a trebuit să amenajeze întru totul terenul, a mutat zeci de camioane de pământ, a plantat cu mâna sa fiecare copac ce există acum aici, a captat apa de pe munte și-a făcut-o să intre pe propietatea sa prin pârâiașe și lacuri amenajate. Toate astea cu măiestria unui arhitect cu experiență.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/romania-idei-de-vacanta/review-fratii-jderi-2.html


Like it? Share with your friends!

584
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?