fbpx
503

Vama Veche este o localitate de frontieră, aici aflându-se un important punct de trecere frontieră spre Bulgaria, Turcia, Grecia şi alte destinaţii din Orient sau Asia.

Până la sfârşitul anilor ’90, Vama Veche era cunoscută ca un mic sat de pescari, fiind preferată îndeosebi de nudişti. Astăzi este o staţiune în continuă transformare, un lucru pe care vechii vamaioţi nu îl văd cu ochi buni. În ultimii ani aici s-a construit foarte mult, deteriorându-se vechiul farmec al fostului cătun pescăresc liniştit şi boem. Un aflux crescut de turişti a schimbat încet vechea înfăţişare a Vămii. Totuşi această destinaţie de vacanţă a rămas încă una dintre cele mai nonconformiste cu un spirit şi o atmosferă specială de libertate.

Plaja din Vamă are în unele zone peste 200 m şi este populată şi noaptea de tineri, care se strâng în jurul unui foc sau al unei chitari şi al nelipsitelor sticle cu alcool.

Pe mare, în dreptul plajei din Vama Veche, la data de 19 februarie 1981 a eşuat nava Akra Aktion. Acest cargou naviga sub pavilion grecesc şi plecase din Brăila încărcat cu laminate, având ca destinaţie portul Alexandria din Egipt. Echipajul a fost salvat, însă nava nu a mai fost recuperată. Încărcătura a fost scoasă la suprafaţă 20 de ani mai târziu. Cu timpul epava a fost distrusă de furtuni şi de Marina Militară care a folosit-o drept ţintă.

Cazarea în Vama Veche este asigurată de câteva hoteluri, dar mai ales de vile şi pensiuni. În ultimii ani preţurile practicate de acestea s-au apropiat uşor de cele cerute şi în alte staţiuni. Dar în Vamă, mai ales cînd eşti tânăr şi atras de aglomeraţie şi nebunie, cortul şi plaja sunt spaţiile ideale de cazare.

Terase şi cluburi sunt foarte multe şi pentru toate buzunarele, aşa că poţi alege unde să mănânci sau să te distrezi.


Sursa: ecomareaneagra.wordpress.com


Like it? Share with your friends!

503
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?