fbpx
538

Dacă ai în plan să alegi o vacanță în țară, litoralul românesc poate fi foarte ofertant, de la stațiunile populare, cum ar fi Mamaia sau Vama Veche până la câteva locuri retrase, departe de aglomerație.  Litoralul românesc este mereu plin de surprize frumoase.

Acesta este mărginit de Marea Neagră și face parte din principalele atracții turistice ale României. Cu aproximativ 240 de kilometri de coaste, litoralul românesc posedă numeroase stațiuni și plaje care atrag an de an mii de turiști veniți din toate colțurile lumii.

Cu siguranță te-ai întrebat care sunt  cele mai interesante stațiuni de pe litoralul românesc, ca să ai parte de o experiență minunată atunci când mergi în vacanță.

Eforie Nord – Eforie Sud

Eforie Nord, situată la 14 kilometri distanță de Constanța și Eforie Sud, la 14 kilometri, fondate în jurul anului 1900 sunt poate cele mai vechi stațiuni de pe litoralul românesc și singurele situate pe faleza ce domină marea.

Arhitectura lor este dominată de micile hoteluri și numeroasele vile construite în special între cele două războaie, înconjurate de verdeată. Renumele lor drept stațiuni curative se datorează prezenței lacului Siutghiol, un fost golf mărginit de nisip.

Acesta, datorită evaporării apei de-a lungul anilor, este de 8 ori mai sărat decât apa mării. Pe fundul acestui lac se formează faimosul nămol folosit în clinicile de pe coastă, în special împotriva reumatismului.

Techirghiol

La fel ca Eforie, Techirghiol este recomandată pentru tratamente și pentru relaxare. Stațiunea este cunoscută pentru calitățile sale miraculoase, curative, pentru nămolul său în special, cel mai utilizat în tratamente dar și pentru apa sărata a lacului.

Costinești

Costinești este o stațiune mai mică, frecventată în special de tineri, dezvoltată în apropiere de satul cu același nume, la 31 kilometri distanță de municipiul Constanța.

Mamaia

La câțiva kilometri distanță de municipiul Constanța se află cea mai mare și mai populară stațiune de pe litoralul românesc, Mamaia. Aceasta se întinde pe o lungime de 8 kilometri între lacul de apă dulce din Mamaia și mare.

Accesibilă cu ușurință din gara Constanța precum și de pe aeroportul internațional din Constanța, Mamaia are multe de oferit turiștilor care aleg să își petreacă vacanța aici.

Pasionații de aventură cu siguranță vor rămâne impresionați de acest loc și nu se vor plictisi. Aqua Magic este una din cele mai populare atracții din Mamaia, pe lângă plaja de nisip fin.

Neptun și Olimp

Aceasta din urmă este considerată drept un cartier al lui Neptun și formează împreună a doua cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc, după Mamaia, cu peste 15.000 de locuri de cazare în 38 de hoteluri și vile.

O vastă pădure de stejar și două lacuri domină mediul înconjurător. Neptun este în egală măsură cunoscută pentru vilele și reședințele sale de apartament.

Saturn

Saturn are drept principal punct de atracție numeroasele baruri și discoteci (în aer liber, pe plajă sau la ultimele etaje ale hotelurilor de 14 etaje) și plaje, în special cea care separă Saturn de Venus.

Timpul frumos și întinderile de nisip auriu și fin sunt doar câteva din motivele care ar trebui să te convingă să alegi litoralul românesc drept destinație de vacanță în această vară.

Mangalia

Este cea mai meridională stațiune de pe litoral dar și al doilea port din țară la Marea Neagră. Farmecul său este datorat melanjului de vestigii antice în aer liber cu ambianța portului dar și cu urmele unei prezențe otomane trecute. Surse termale locale șii nămolul  de turbă sunt folosite ca tratamente în numeroasele clinici din stațiune.

Cap Aurora

Este cea mai nouă stațiune de pe litoral și se întinde pe aproximativ 250 de metri lățime și 1 kilometru lungime între stațiunile Jupiter la nord și Venus la sud, fără să existe vreo delimitare de natură geografică.


Like it? Share with your friends!

538
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?