fbpx
538

Marea este la fel de frumoasă, chiar dacă stai să o privești de la distanță sau te împreunezi cu ea.

Dacă nu ești genul de turist care să prefere vacanțele la mare petrecute doar la plajă, stând pe șezlong sau înotând în apele mării, probabil că îți dorești un sejur cu mai multe activități, cu experiențe mai puțin obișnuite și cu aventuri inedite. 

Cei care au norocul de a trăi cu marea alături tot timpul anului nu pot concepe o singură idee care să nu facă referire, măcar tangențial, la întinderea de apă ale cărei profunzimi  și unde de mister au fost elogiate de îndrăgostiți și creatori de frumos de pretutindeni. În același timp, cei ce locuiesc la zeci sau sute de kilometri distanță de mare ard de nerăbdare să o revadă, an după an.

Mergi de-a lungul Raiului și vei găsi marea.

Din fericire, litoralul românesc a avut parte de o dezvoltare masivă în ultimii ani, astfel că, în prezent, poți găsi nenumărate activități de agrement în stațiunile de la Marea Neagră. 

Cum ar spune românul… de toate pentru toți!

Așadar, la mare poți face tot felul de activități interesante. Mai jos ți-am descries doar câteva dintre ele.

Navigare cu velierul în apele mării

Cu siguranță ai auzit de plimbările cu velierul. Un velier  este o navă cu pânze, prin intermediul căruia vei avea parte de o aventură fascinantă de circa 2 ore în care vei cunoaște oameni noi, vei învăța despre manevrele de mânuire a velierului, vei putea înota în mare și chiar vei avea ocazia de a face snorkeling!

O călătorie cu velierul pe mare pornește fie din Portul Tomis Constanța, fie din Portul Belona Eforie Nord. 

Scuba Diving

Probabil până acum plecai în Grecia sau chiar și mai departe pentru a te aventura în adâncurile mării! Ei bine, acum nu mai este nevoie. Experiența respirației sub apă poate avea loc și în largul Mării Negre, plecând din Constanța, Eforie, Olimp, Agigea sau din Vama Veche, alături de un grup de circa 5-10 persoane.

Până la punctul de scufundare, vei fi instruit de un specialist în legătură cu tot ce trebuie să știi despre practicarea acestui sport incredibil. O experiență de scuba diving costă în jur de 50 de euro de persoană și include atât echipamentul cât și transferul de la hotel. 

Diferite sporturi pe apă

Turiștii dornici de mișcare, aventură și adrenalină vor vrea, cu siguranță, să încerce unele dintre cele mai solicitate activități de agrement, sporturile de apă.

Atât la Mamaia, cât și la Vama Veche, la Costinești sau în Eforie Nord poți face plimbări cu skijet-ul, cu hidrobicicleta sau cu banana, poți practica parasailing, windsurfing sau chiar kiting. Orice ai alege, în mod cert vei avea parte de o experiență incredibilă!

Masă pescărească tradițională

Nicio masă fără pește! Această poruncă se poate respecta cu ușurință la mare. Nicio vacanță pe litoralul românesc nu ar fi completă fără a avea parte de un prânz sau de o cină cu preparate tradiționale din pește sau fructe de mare alături de un vin alb dobrogean.

Astfel de preparate se găsesc în localurile tradiționale, în mai toate stațiunile de la Marea Neagră, dar și în satele din Delta Dunării. Am auzit că cele mai bune sunt scoicile gătite la abur sau cu diverse sosuri, hamsiile cu usturoi, saramură de pește, borșul de pește și icrele.

Bălăceală și distracție în parcul acvatic

Dacă pleci în vacanță cu niște prichindei energici  alături de tine, nu vei avea voie să ratezi unul dintre cele două parcuri acvatice mari de pe litoralul românesc, Agua Magic din Mamaia sau Eforie Aqua Park din stațiunea Eforie Nord.

Cu fel și fel de tobogane spectaculoase, toate construite în așa fel încât vizitatorii să fie în deplină siguranță, parcurile acvatice dispun, de asemenea, de restaurante, baruri și chiar de câteva magazine mici de suveniruri, pentru ca experiența să fie completă și plăcută atât de cei mici, cât și de companionii lor adulți.


Like it? Share with your friends!

538
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?