fbpx
563

Îți poți imagina cum ar arăta viața fără muzică? Nici noi! De aceea ți-am pregătit o listă cu orașele care au muzee dedicate muzicii și alte atracții deosebite, pe care merită cu adevărat să le vizitezi.

Memphis, SUA

Cei care sunt îndrăgostiți de muzică nu pot rata o vizită în Memphis, locul în care Elvis Presley și-a petrecut cea mai mare parte din viață. Aici poți vizita vila Graceland, care i-a aparținut marelui cântăreț, loc unde sunt expuse lucruri personale care i-au aparținut lui Elvis. Celebrele sale costume de scenă sau colecția lui de mașini se numără printre cele mai apreciate exponate din muzeu. Tot pe terenul vilei Graceland se află și mormântul artistului. Dacă vrei să vizitezi muzeul trebuie să plătești între 38 și 195 de dolari, în funcție de turul pe care-l alegi.

Graceland este doar unul dintre cele două muzee dedicate muzicii din Memphis. Astfel, îți recomandăm să faci o vizită și la Rock and Soul Museum care este dedicat pionierilor rock and roll-ului. Biletul de vizitare costă 12 dolari.

Pigeon Forge, SUA

Acesta este un loc inedit care te va purta într-o călătorie muzicală country, cât se poate de distractivă. Cu alte cuvinte, în Pigeon Forge o să te poți bucura de Dollywood, parcul de distracții deținut de Dolly Parton, cunoscuta cântăreață americană de country. Biletul de zi costă aproximativ 55 de dolari.

Nashville, SUA

Nashville este un oraș extrem de important din punct de vedere muzical. Atât în istorie, cât și în prezent, Nashville s-a lăudat cu o mulțime de spații dedicate muzicii, dar și cu trupe și artiști ale căror cariere au pornit de aici.

Cei pasionați de muzică trebuie să viziteze Johnny Cash Museum. Aici se găsesc o mulțime dintre lucrurile excepționalului artist, de la instrumente muzicale, la costume de scenă, documente, scrisori și nu numai. Biletul de intrare costă 19 dolari.

Dacă ajungi în Nashville este păcat să nu faci o vizită și la Country Music Hall of Fame and Museum, unul dintre cele mai apreciate muzee dedicate muzicii din lume. Poți să vezi expoziții care onorează artiști precum: Bob Dylan, Johnny Cash, Shania Twin și mulți alții. Un bilet costă 24 de dolari.

Nu în ultimul rând, tot în Nashville te așteaptă și Muzeul dedicat lui Willie Nelson. Un bilet costă aproximativ 10 dolari.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-14-orase-pe-care-sa-le-vizitezi-daca-esti-indragostit-de-muzica-partea-a-ii-a


Like it? Share with your friends!

563
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?