534
542 shares, 534 points

Traseul de mai jos explorează împrejurimile Bucureștiului și atinge Schitul Bălteni cu arhitectura sa deosebită, un loc în preajma căruia a fost ucis vestitul Vlad Țepeș, apoi Mănăstirea Snagov care gazduiește mormântul vestitului voievod, Biserica Pissiota, un edificiu renascentist italian pictat de Costin Petrescu, cel care a înfrumusețat Ateneul Roman și Mănăstirea Căldarușani, o ctitorie specială a marelui Matei Basarab și o imagine de decor a filmelor românești.

Am ajuns in zona Balteni atras de un indicator amplasat pe DN1. Nestiind prea multe despre loc, m-am lasat condus de impulsul momentului. Odata ajuns aici, fara sa am prea mari asteptari, am ramas impresionat de frumusetea locului, de drumul  ingust strajuit de copacii seculari, de casele cu o arhitectura bine pastrata in timp, de imaginea lacului Scrovistea si de un schit cu o arhitectura deosebita cum n-am mai intalnit pana acum.  Zona este insemnata istoric, aici fiind omorat Vlad Tepes si tot aici fiind amplasata resedinta Casei Regale, mai apoi a casei Ceausescu si in prezent resedinta de protocol pentru “boierii” tarii.

Schitul Balteni a fost ridicat pe la 1600 de un boier al timpului, ars de tatari mai apoi, reconstruit de un alt boier ce stapanea satul si refacut in final de regalitate.

Daca nu ati vizitat pana acum zona, consider ca merita sa o faceti. Recomand asta raportandu-ma bineinteles la spiritul meu, insetat de cunoastere si incantat intotdeauna si de ce-a mai mica descoperire, chiar daca e dezamagitoare. Dupa cum daca nu cercetezi, nu ai cum sa cunosti…

Sursa: https://identitatea.ro/balteni-pissiota-snagov-caldarusani/


Like it? Share with your friends!

534
542 shares, 534 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
40
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
20
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
10
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
50
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF